avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Conditii acordare tichete de masa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Conditii acordare tichete de masa

pentru a acorda tichete de masa salariatilor angajatorul trebuie sa aiba profit?
adica, am inteles ca aceasta cheltuiala este deductibila limitat potrivit legii, dar pentru a deduce aceasta cheltuiala angajatorul trebuie sa aiba profit in fiecare luna in care a acordat tichete angajatilor?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: magdalenapaun , utilizator 11:38, 26 Martie 2013
Nu este chiar asa. Conform Legii nr.142/1998 si a HG 5/1999 pentru aprobarea Normelor de aplicare a legii,salariatii persoanelor juridice si fizice,pot primi tichete de masa,suportate integral pe costuri de angajatori. Mai mult,acestea sunt deductibile la calculul impozitului pe profit. Exista totusi OUG 79/2001 care mentioneaza ca incepand cu luna in care inregistreaza obligatii bugetare restante,angajatorii nu mai pot acorda tichete pe perioada in care inregistreaza obligatii bugetare restante.
multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masã danr danr Bună ziua Pentru o firmă, microintreprindere, impozit pe venit, neplătitoare de TVA, tichetele de masă sunt deductibile fiscal? Mulţumesc. (vezi toată discuția)
Bonuri de masa liliana alba liliana alba Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, am o societate cu toate contributiile la zi achitate si are profit , ce conditii trebuie indeplinite pentru a ... (vezi toată discuția)
Impozitarea tichetelor de masa. lupas_camelia lupas_camelia Buna ziua! Va rog sa imi raspundeti la o intrebare. Sunt modalitati din punct de vedere legal pentru a nu mai impozita tichetele de masa? Daca personalizez ... (vezi toată discuția)