Buna !!!
Am fost agresat de 2 persoane in urma cu aprox o luna. Am primit certificat med- legal cu 16 zile ingrijiri medicale. Am depus plangere la politie si am fost de acord sa ma impac cu cei doi ,si ei sunt de acord cu suma ceruta de mine dar spun ca nu au banii doar peste o luna jumate. Cei de la politie au zis ca sa mergem sa facem un act la notar cum ca ne-am impacat si ca voi primi banii de la ei.
Eu zic ca ar fi mai bine sa las plangerea si chiar daca ajunge dosarul la parchet sa retrag plangerea cand am banii in mana !!
Si daca actul notarial este cu titlu executoriu si executorul judecatoresc nu are ce sa ia de pe ei eu raman fara nimica!
Ce parere aveti ???
Cei de la politie v-au spus sa mergeti la notar pentru ca vor sa inchida dosarul deoarece daca nu exista plangere nu are de ce sa trimita dosarul la parchet.Daca sunteti hotarat nu retrageti plangerea pana nu vedeti banii.
Manifestarea de vointa este totala , definitiva , neconditionata , operanta oricand, in etapa urmarii penale .( in etapa judecatii procesului penal aceasta poate fi constatata pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti, chiar in etapa recursului procesului penal ).
Odata ce se ia act de impacarea partilor (opereaza in personam cu privire la unii participanti la savarsirea infractiunii sau cu privire la toti participantii ) ,actiunea civila alaturata celei penale va fi stinsa.
Nu va veti mai putea adresa instantei civile, in vederea recuperarii prejudiciului cauzat , in cazul in care nu vi remite suma de bani solicita, cu titlu de daune materiale si morale.
Impacarea partilor
EUuuuy
Va salut, treaba sta in felul urmator, 3 baieti au intrat intr-un apartament au facut un prejudiciu de 15000 lei, a depistat politita..... in fine, partea ... (vezi toată discuția)
Furt calificat
Horatiu1980
Am fost șef de tura la un lanț mare de magazine din CJ. În acest timp am sustras din seif suma de 10.000 de lei pe care nu i-am returnat ulterior. Am fost ... (vezi toată discuția)