Am o nelamurire...
In prima instanta am castigat un proces si au obligat cealalta parte la chetuieli de judecata de 800 lei.
In a doua instanta, am pierdut eu procesul, au schimbat in totalitate hotararea si m-au obligat la cheltuieli de judecata de 1500 lei.
Acum, cealalta parte cred ca va solicita ca hotararea din recurs sa fie definitiva si irevocabila, dar eu pot sa solicit acelasi lucru pentru hotararea din fond cu privire la cheltuielile de judecata? Adica sa nu ma poata obliga si la 1500 lei, ci doar pt diferenta...?
Cum sa fac?
Hotararea de la fond a fost modificata in recurs. Acum hotararea din recurs este irevocabila. Datorati 1500 lei cheltuieli de judecata, iar partea cealalta nu va datoreaza nimic.
Ati pierdut irevocabil.
Regula este aceea ca partea care pierde procesul urmeaza sa plateasca cheltuilile de judecata. In speta dvs. hotararea instantei de fond a fost desfiintata si a ramas doar o opinie pe care n-o puteti opune celeilalte parti.
Am gresit eu, m-am uitat acum in hotarare si spune ca schimba in parte sentinta civila. Arata ce schimba, dar nu spune nimic despre cheltuielile de judecata de la prima instanta...ma gandeam ca poate nu trebuie sa platesc 1500 lei, ci doar 700...
Arata ca "mentine celelate dispozitii cu privire la..." dar nu spune nimic de cheltuielile de judecata din fond...nici da nici ba
Recurs
heylix23
Buna , sunt curios daca fac recurs la o amenda , mai este necesar sa angajez avocat ? si daca pierd trebuie sa platesc ceva in plus fata de taxa instanta , ma ... (vezi toată discuția)