avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortata de un sot alcoolic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortata de un sot alcoolic

Buna ziua tuturor ,
am si eu o mare problema: am divortat de sotul meu alcoolic, am obtinut custodia copiilor, cu program de vizitare pentru tata, si el a fost obligat sa platesca pensie alimentara. Pana aici toate bune si frumoase; dar el nu a achitat nici un leu(de 3 ani de zile), vine la gradinita la baiat si la liceu la fata baut fiind, ii face de ras, vine la domiciliul parintilor mei(unde locuim in prezent) in aceeasi stare, ne ameninta, vorbeste foarte urat cu toata lumea, chiar si cu vecinii, ne injura, ne suna la toate telefoanele non-stop si nu respecta nici un program de vizita. In plus copiii nu vor sa mearga cu el si nici sa-i vorbesca macar. Baiatul are astm bronsic si mai ales primavara-toamna are probleme de sanatate, deci nu il pot scoate afara din casa tot timpul. Am incercat sa- spun sa-si vada copiii doar in prezenta mea atunci cand e treaz si cand ne permite vremea sa iesim afara, dar nu ne-am inteles. Peste toate astea, ne urmareste mereu, a fost la locurile mele de munca incercand sa ma dea afara de la serviciu (de la primul a reusit) si a aflat nr. de telefon ale sefilor mei pe care ii suna mereu. Normal ca lumea imi reproseaza mie toate prostiile pe care le face el. Am facut plangeri repetate la politie, i-au dat amenzi (peste 10.000 lei), am obtinut si un ordin de restrictie de 3 luni, pe care l-a incalcat, am facut plangere penala pt. incalcarea ordinului judecatoresc si pentru neplata pensiei alimentare, dar mai mult nu stiu ce sa mai fac si cum sa ies din aceasta situatie.
Daca ma poate ajuta cineva, pe cale legala, va rog sa-mi spuneti. Va multumesc.
mergeti la politie sau la parchet, le expuneti situatia, si cereti sa ia in considerare posibilitatea luarii fata de tatal copiilor a unei masuri de siguranta: obligarea la tratament medical sau internarea medicala, pentru a preintampina savarsirea de catre fostul sot a unei infractiuni impotriva dv, a copiilor, sau chiar a altor persoane.
le-am cerut celor de la politie sa ma ajute sa-l internez la dezalcolizare si mi-au raspuns ca nu pot face nimic fara acordul lui
Raspunsul e clar: legal, nu se poate face nimic.
Dumneavoastra puteti sa-i restrictionati apelurile telefonice, macar de asta sa scapati. Sefii dvs. ar trebui si ei sa filtreze numarul lui, astfel apelurile respective nu le vor mai receptiona.
Un sfat mai pe langa lege: cand mai vine pe la domiciliul dvs. si a parintilor, impreuna cu vecinii, ar trebui sa-l scuturati un pic, poate-i vine mintea la cap.

Si totusi, am inteles ca are si program de vizita cu copiii?! Are si cu ridicarea minorilor la domiciliul sau?
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2013
Martonze, utilizator
da, de sambata la 12 pana duminica la 12
Cereti urgent, prin Ordonanta presedintiala, sistarea programului de vizita.
Ca motiv de suspendare, atasati amenzile de la Politie, plangerile depuse, ordinul de restrictie, etc.
Cereti un nou ordin de restrictie, tot prin Ordonanta presedintiala.


:oops:
In atentia celor care sustin cu atata ardoare beneficiul prezentei unui asemenea personaj in apropierea minorilor

Alte discuții în legătură

Modificare program de vizita minor petyyyy petyyyy Am divortat si copilul de 5 ani si jumatate este dat spre crestere si educare catre mine. Tatal a obtinut program de vizita de 2 ori pe luna sa il i-a de ... (vezi toată discuția)
Mama mea il hartuieste pe tatal meu grav bolnav Em_M Em_M Buna ziua, de mai multi ani de zile mama mea isi bate joc efectiv de tatal meu grav bolnav cardiac cu diagnostic de angina pectorala severa, cu 6 stenturi si ... (vezi toată discuția)
Este posibil tata dar fara drepturi? geraldina01 geraldina01 Problema mea este una complicata,sa zicem asa.Dupa o saptamana de cand m-am despartit de fostul iubit,am aflat ca sunt insarcinata in 13/14 saptamani.el a zis ... (vezi toată discuția)