avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare Cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare Cumparare

strabunica a vandut 7 ari dintrun pamant de 35 de ari cu contract scris de mana in casa... nu s-a mers niciodata la notar pentru a legaliza actul respectiv. strabunica a murit iar eu am cumparat de la mostenitorii de drept cei 28 de ari ramasi. problema e ca am platit singur succesiunea de pe strabunica pe 5 mostenitori in viata. iar cel care a cumparat 7 ari nu vrea sa isi plateasca partea. eu sunt imputernicit de unu dintre mostenitori sa semnez in numele lui (o procura legala la notar) pentru ca este plecat din tara. iam explicat notarei ca miam luat teapa si a zis ca pot s ail conditionez. adica iti semnez daca.... acum eu va intreb actul ala scris de mana in prezenta a unor persoane fizice nelegalizatg de fata cu un notar pe o persoana decedata care acum legal nu mai detine pamantul ala.. ci mostenitorii (succesiunea s-a facut si acum ei sunt proprietari) are vreo valoare? adica.. are dar ce valoare are? pot sa il speriu putin sa isi plateasca partea? nu vreau raul nimanui doar sa imi recuperez banii
Cel mai recent răspuns: AkyNashu , utilizator 15:14, 28 Martie 2013
nu intelegeti povestea... sau de ce nu imi raspundeti spuneti ca sa clarific :P
chiar nici o parere nimic? :(
Acel act are cel mult valoarea de antecontract, trebuie mers in instanta pentru obtinerea unei hotarari care sa tina loc de contract de vanzare cumparare, vor fi chemati mostenitorii decedatei.
a fost facut acum 11 ani mai are vreo valoare inca? in 11 ani de zile nu a fost la notar sa il legalizeze

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire pamânt Nicoleta94 Nicoleta94 Bună seara! Mi-ar fi de ajutor cateva informații din partea dumneavoastră în legatură cu o moștenire de pamânt. Situația stă cam așa: pamântul ... (vezi toată discuția)
Succesiune + act de vanzare cumparare LILLY20 LILLY20 Buna seara, bunica mea impreuna cu matusa si mama mea vor sa deschida dosarul de succesiune dupa bunicul meu, decedat de 6 ani si jumatate. Bunicii mei au pe ... (vezi toată discuția)
Care este procedura? cositel94 cositel94 Buna seara! am o nelamurire in legatura cu o problema. Avem un act de proprietate pt terenurile intravilane pe numele trabunicului meu, care practic impartise ... (vezi toată discuția)