avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Sunt somat de primarie sa demolez sau sa repar ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Sunt somat de primarie sa demolez sau sa repar imobilul retrocedat

Buna ziua,

Sunt somat sa consolidez sau sa demolez un imobil retrocedat in stare de degradare maxima sub motivul ca reprezinta pericol pentru locuitorii comunei .

Imobilul a apartinut bunicului meu si a fost pus la dispozitia autoritatilor prin contract de comodat, in anul 1947, cu dreptul de a fi folosit in scopuri socio-culturale si cu clauza de intretinere a imobilului.
Pe rand, casa a fost folosita ca primarie, local scolar si gradinita, apoi a fost abandonat , in curtea casei ( initial 12.000 mp ) fiind construit noul sediu al primariei. Urmare a aplicarii legilor de restituire a proprietatii ne-au fost restituite casa si suprafata neocupata din curte. La momentul restituirii casa era intr-un stadiu avansat de degradare, fara usi , ferestre, cu sobele si dusumelele furate si acoperisul spart.
Mentionez ca imobilul se afla in mijlocul curtii noastre, la mai mult de 3m distanta de oricare dintre vecinatati.
Intrebarea mea este daca pot fi obligat sa iau masuri de securitate si care sunt acestea.

multumes

Alte discuții în legătură

Cresterea porcului la 3m de ferestrele casei mele SophiaMS SophiaMS Buna ziua, Locuiesc de 2 luni intr-o localitate rurala lipita de orasul Constanta. Vecinul meu are cocina porcului la 2,5 - 3m distanta de la ferestrele ... (vezi toată discuția)
Casa veche cazuta alinasibogdan alinasibogdan Buna ziua.Am un teren cu o casa veche pe el, care este cazuta.as vrea sa stiu daca se poate face constatarea casei respective fara o autorizatie de demolare( ... (vezi toată discuția)
Revendicare teren bertcon bertcon Buna ziua Am cumparat o casa cu teren ,160 mp, iar pe teren mai exista o casa construita pe 60 mp de unul din cei 3 frati , intre timp persoana a decedat . ... (vezi toată discuția)