am si eu o problema!am plecat la munca in germania cu o firma din romania.am fost plecat pe delegatie.cand am plecat din tara patronul respectiv ne-a promis multe..dar nimic nu s-a intamplat.lucram la o firma de reciclare,salariul fiind de 500 de euro pe luna.care trebuiau dati din 2 in 2 saptamani.bani de mancare,pe care nu i-am vazut in totalitate,cazare asigurata,dar ne-a cazat in firma unde lucram si dormeam pe jos...si din cate am inteles era zona industriala si nu aveai voie sa dormi acolo.la sfarsit de luna patronul ne-a dat decat 200 de euro reprezentand avansul sau ceva de genu.ne-a oprit si banii pe transport si din cate stiu el trebuia sa il suporte in totalitate!la care mi-am dat demisia si am plecat de acolo imediat.sunt mai multe de spus...dar stie cineva ce pot sa fac sa il dau in judecata?sau ce pot sa ii fac?ca la bani nu ma mai astept sa mi-i dea..dar totusi nu pot sa il las asa!! putin ajutor va rog!! VA MULTUMESC!!!
Va trebui sa dovediti tot ce sustineti in caz de proces.
Fara act scris nu puteti dovedi salariul in totalitatea sa.
Aspectele de fapt le puteti dovedi cu martori si interogatoriu la proces.
Va ajuta si lipsa dovezii cazarii.
au fost doar verbale bineinteles...eu am lucrat pt respectivul si in tara...si nu ma asteptam la asta!problema este ca am semnat contractul cu ochii inchisi..nu am citit nimic.o sa merg azi sa ii cer o copie sa vad.problema este ca mi-a oprit si banii pentru transport,iar diurna era 2.85 pe zi,ceea ce nu cred k este deajuns..el ne spusese de 150 de euro pe luna..dar verbal..nu scris!multumesc mult!
Problema este ca am fost cazat la o casa,(in acte) dar locuiam in incinta firmei!Am un singur martor.care in caz de proces ar depune marturie,care a lucrat in acelasi loc cu mine!
Promisiunile verbale sunt greu de dovedit in cazul unui eventual litigiu cu acel angajator ... puteti depune o sesizare la Inspectia Muncii sau la ITM privind aspectele semnalate de dvs ... vedeti ce raspuns va dau si acestia .
De asemenea, puteti promova si o actiune in instanta prin care solicitati recuperarea prejudiciului cauzat, plata unor daune etc.