avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită exercitarea autoritatii parintesti ca metoda de ...
Discuție deschisă în Executare silită

exercitarea autoritatii parintesti ca metoda de evitare a executarii silite

Va rog sa-mi explicati o situatie.
Fostul meu sot traieste in concubinaj cu o femeie si au impreuna si un copil.
Eu sunt in prcese cu el pentru plata unor credite restante pentru care nu el nu a mai paltit rete.
Acum ma anunta avocata mea ca a gasit un dosar in care concubina lui a depus impotriva lui o cerere ptr exercitarea autoritatii parintesti.Va rog sa imi explicati oare ce urmaresc cu aceasta procedura?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 14:40, 27 Martie 2013
Exercitarea autoritatii parintesti nu are legatura cu dosarul dvs, doar daca in cadrul acestui dosar, pe langa problema autoritatii asupa copilului se solicita si obligarea la plata unei pensii de intretinere in favoarea minorului. S-ar ca fostul sot sa invoce astfel imposibilitatea platii ratelor bancare pe motivul diminuarii veniturilor, avand in vedere ca are copii in intretinere carora le datoreaza lunar o suma de bani, aceasta pensie neputand face obiectul unei executari silite.
exista probleme intre fostul dvs sot si actuala sa concubina, cu care are un copil, exercitarea autoritatii parintesti este acel ansamblu de drepturi si obligatii ale parintilor, exercitate de acestia in scopul protejarii interesului superior al minorului/minorilor, adica pentru cresterea si educarea acestora, regula primordiala este exrcitarea autoritatii comune parintesti, custodia sau domiciliul copilului, program de vizitare etc se stabilesc de comun acord de parinti sau de instanta.
Raspunsul corect este al doamnei avocat alinaborza; avand un copil, venitul tatalui este grevat cu o retinere de 25%,
prevederile alin. (4) al art. 164 impun limitarea tuturor retinerilor din salariu in fiecare luna la jumatatea salariului net.
V-ar mai ramane de executat din salariul lui 1/4. Daca nu ar fi avut aceasta obligatie, ati fi beneficiat de 1/3.. asta daca veti ajunge sa aveti castig de cauza in procesul intentat de dvs.
trebuie avut in vedere ca el are si cu mine doi copii carora le plateste pensie alimentara.

Alte discuții în legătură

Obligatii coplatitor madavas madavas Problema este urmatoarea: Am contractat impreuna cu fostul meu sot un credit pentru bunuri de consum, eu in calitate de coplatitor la vremea aceea. Dupa cum ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare vyo vyo BUNA SEARA, in data de 4.04.2016, am facut o cerere de executare silita contra fostului meu sot pentru recuperarea pensiei de intretinere in favoarea celor 2 ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor drasim drasim Buna ziua! Am divortat la notar in conditii amiabile si am stabilit pensia de intretinere 1 copil minor la 50% din salariul net(care este minimul pe economie ... (vezi toată discuția)