Va rog sa-mi explicati o situatie.
Fostul meu sot traieste in concubinaj cu o femeie si au impreuna si un copil.
Eu sunt in prcese cu el pentru plata unor credite restante pentru care nu el nu a mai paltit rete.
Acum ma anunta avocata mea ca a gasit un dosar in care concubina lui a depus impotriva lui o cerere ptr exercitarea autoritatii parintesti.Va rog sa imi explicati oare ce urmaresc cu aceasta procedura?
va multumesc
Exercitarea autoritatii parintesti nu are legatura cu dosarul dvs, doar daca in cadrul acestui dosar, pe langa problema autoritatii asupa copilului se solicita si obligarea la plata unei pensii de intretinere in favoarea minorului. S-ar ca fostul sot sa invoce astfel imposibilitatea platii ratelor bancare pe motivul diminuarii veniturilor, avand in vedere ca are copii in intretinere carora le datoreaza lunar o suma de bani, aceasta pensie neputand face obiectul unei executari silite.
exista probleme intre fostul dvs sot si actuala sa concubina, cu care are un copil, exercitarea autoritatii parintesti este acel ansamblu de drepturi si obligatii ale parintilor, exercitate de acestia in scopul protejarii interesului superior al minorului/minorilor, adica pentru cresterea si educarea acestora, regula primordiala este exrcitarea autoritatii comune parintesti, custodia sau domiciliul copilului, program de vizitare etc se stabilesc de comun acord de parinti sau de instanta.
V-ar mai ramane de executat din salariul lui 1/4. Daca nu ar fi avut aceasta obligatie, ati fi beneficiat de 1/3.. asta daca veti ajunge sa aveti castig de cauza in procesul intentat de dvs.
Obligatii coplatitor
madavas
Problema este urmatoarea:
Am contractat impreuna cu fostul meu sot un credit pentru bunuri de consum, eu in calitate de coplatitor la vremea aceea. Dupa cum ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare
vyo
BUNA SEARA,
in data de 4.04.2016, am facut o cerere de executare silita contra fostului meu sot pentru recuperarea pensiei de intretinere in favoarea celor 2 ... (vezi toată discuția)