avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... contestatie la executare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

contestatie la executare

BUNA SEARA,
in data de 4.04.2016, am facut o cerere de executare silita contra fostului meu sot pentru recuperarea pensiei de intretinere in favoarea celor 2 minori(de 14, respectiv 11 ani), incredintati mie, ca mama.
Cererea a fost aprobata in instanta si s/a emis titlu executoriu de catre instanta in data de 25.05.2016. I s/a adus la cunostinta acest lucru fostului sot si s/a emis si adresa de poprire catre firma angajatoare, in data de 26.05. 2016.
am primit azi, 27.06.2016, o adresa prin care mi se solicita de catre instanta sa depun intampinare la contestatia pe care fostul sot a facut/o la executare si a cerut si suspendarea executarii. Am 3 nelamuriri:
1) primul motiv al contestatiei este ca cererea de executare a fost facuta de mine in nume propriu si nu de copii(asistati de tutore), carora le datoreaza pensia. Ce pot face in acest caz? Deoarece un copil are 14 ani si unul nu.
2) pe perioada in care am solicitat executarea(6 luni), fiul de 14 ani a locuit si la fostul sot,(mentionez ca l-am lasat pentru a se convinge de interesul tatalui sau pt el care a fost practic inexistent-copilului nu i s-au cumparat lucruri necesare, nu a fost supravegheat de niciun fel in privinta scolii, el fiind in cls a VIII/a, nu a mers sa se intereseze la scoala de simulari, comportament etc), dar in parte copilul a stat si la mine...ori de cate ori era bolnav sau in weekend/uri
Fostul sot considera ca nu a trebuit sa mai plateasca pensie de intretinere in favoarea celor doi minori incredintati mie pt acest motiv, el fiind un rau platnic si in lunile anterioare, anii anteriori, cand ba a lucrat, ba nu. II va da instanta castig de cauza pe acest motiv?
3) Daca firma a primit adresa de poprire de la executor, iar fostul sot nu are nimic de la instanta ca s/ar fi aprobat contestarea executarii, este sau nu obligata sa puna in executare poprirea si in cat timp de la comunicarea adresei?

Alte discuții în legătură

Executare silita si contestatie la executare vyo vyo BUNA ZIUA! In data de 4.04.2016, am facut o cerere de executare silita contra fostului meu sot pentru recuperarea pensiei de intretinere in favoarea celor 2 ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor neagoemarianina neagoemarianina ma numesc Nina si mentionez ca in 2005 am divortat in urma divortului minorul mi-a fost incredintat spre crestere. relatia cu fostul sot a continuat iar in ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor norocel_bab norocel_bab intr-un divort cu minor,copilul a fost incredintat mamei in prima instanta (minorul avind 15 ani) acesta ne fiind intrebat in mod concret cu cine vrea sa ... (vezi toată discuția)