avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DOMICILIU COPII IN CAZUL UNUI DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DOMICILIU COPII IN CAZUL UNUI DIVORT

Buna ziua
Daca in cazul unui divort,doi copii minori, de 11 si 4 ani,tatal cere ca cel de 11 ani sa aiba domiciliul la el si cel de 4 ani la mama,are sanse de obtinere a acestui drept?
Cel mai recent răspuns: ionut979 , utilizator 14:07, 6 Aprilie 2013
Depinde in primul rand de dorinta exprimata de minorul de 11 ani, care obligatoriu va fi audiat de catre judecator. Pe langa aceasta, relevant va fi si raportul de ancheta sociala. In general copii nu se despart, raman impreuna la unul din parinti.
raportul de ancheta sociala ,sugera custodie comuna iar domiciliul sa-l stabileasca instanta.
Atunci trebuie sa solicitati instantei ca ambii copii a aiba acelasi domiciliu, despartirea lor avand un impact negativ asupa dezvoltarii lor ulterioare.
Ati avut dreptate,minora va fi audiata....tatal a cerut! daca ea doreste sa stea cu el din motive nefondate cat la % ii va fi luata in calcul decizia? vom fi si noi interogati cu privire la relatia parinte-copil!
Minora va fi audiata pentru ca asa prevede legea, dar asta nu inseamna ca instanta o va intreba la ce parinte vrea sa stea si gata, ea va sta acolo.

Alte discuții în legătură

Divort ContSters175146 ContSters175146 sotia mea cu care sunt in curs de divort a plecat in strainatate acum 1.9 luni.eu raminind aici cu cei 2 copii minori .Ce sanse am ca cei 2 copii sa ramina ... (vezi toată discuția)
Copil mihaelamikimihaela mihaelamikimihaela incredintarea bebelusului de 10 luni cui ii ramane in caz de despartire a doi parinti necasatoriti? mamei sau tatalui?sunt impreuna de aproape 2ani,el e ... (vezi toată discuția)
Poate fi martor copilul minor impotriva parintelui? claudiuferlai claudiuferlai Buna ziiua, Am inteles ca prin lege copilul nu poate fi martor impotriva parintelui( mi s-a spus) dar nu am gasit acea lege prin modurile prin care am ... (vezi toată discuția)