avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Declarare contructie la Impozite si taxe-Primarie
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Declarare contructie la Impozite si taxe-Primarie

Buna ziua,

reprezint o institutie publica platitoare de TVA ...recent am finalizat lucrarile la o investitie- cladire.... in contabilite am inregistrat-o cam asa:
- valoarea facturii de la constructor am impartit-o in 3, respectiv: valoarea situatiei de lucrari fara TVA (care am inregistrat-o pe 231), valoarea TVA, garantie (5% din valoarea facturii fara TVA)
- pe langa factura de la constructor mai aveam de plata comisioane la ISC, la CSC+ facturile de la diriginti de santier-astea le-am inregistrat pe conturi de cheltuieli 628, 627
- am mai avut si cateva lucrari de extidere conducta, deviere conducta, cheltuieli cu avize, tarife racordare la electrica....astea la fel le-am inregistrat pe conturi de cheltuieli.

****mentionez ca toate platile le-am facut de pe clasificatia economica aferenta investitiei....561.xx.xx.71.01.01

Intrebarea mea ar fi care este valoarea constructiei care se declara la primarie- la impunere persoane juridice: totalul platilor de pe 561 (valoare situatiei de lucrari+ tva aferent, alte lucrari, comisioane) sau ce am inregistrat pe 231 si mai apoi am trecut pe 212?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 10:56, 29 Martie 2013
Valoarea cladirii este cea inregistrata in 212, prin urmare aceasta ar trebui declarata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare imobilizari in curs?? mari.a mari.a Buna dimineata, Spuneti-mi va rog daca pentru imobilizarile in curs, adica ceea ce avem in contul 231 se calculeaza amortizare. Eu stiu ca nu, doar dupa ce ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. pentru a obtine autorizatia de constructie a unei ... RalucaMi RalucaMi Buna ziua. Pentru a obtine autorizatia de constructie a unei case mi s-a cerut sa platesc urmatoarele taxe: 0.5 din valorea acesteia la primarie 0.1 la ... (vezi toată discuția)
Demolare cladire proprietate ioanatodi ioanatodi Se va demola o cladire a firmei , proprietate , si am primit un deviz de demolare pentru a-l inregistra . Ideea e ca nu m-am mai confruntat cu aceasta ... (vezi toată discuția)