Sunt admistratorul unei firme si imi desfasor activitatea cu doi salariati. Pe adresa societatii am primit de la finante o adresa de proprire din salariu pt unul din salariati in valoare de 541 lei, in 15 februarie 2013.
Mentionez ca salariu net al salariatului este de 604 lei/luna. Am informat salariatul despre proprirea primita si ca trebuie sa-i opresc din salariu 1/3 in fiecare luna pana la achiatarea sumei din adresa, adica 201lei/luna.
Salariatul in data de 25.02.2013 a achitat la finante 250 din suma iar pe 28 februarie 2013 si-a dat demisia .
Intrebarea mea este in cursul lunii februarie pe stat eu trebuie sa- i mai fac vreo proprire tinand cont ca el a platit deja 1/3 . Daca da in contabilitate cum evidentiez ?
Multumesc anticipat pentru ajutor!
Poprirea o faceti ca urmare a adresei pimite de la fisc pana cand se plateste intreaga suma sau primiti o sistare a popririi. Daca salariatul a plecat inainte sa retineti toata suma instiintati si fiscul in acest sens.
Si plata (viramentul) in contul mentionat in adresa primita:
427 = 5121
Nu are legatura plata facuta de salariatul Dvs., cu ceea ce sunteti obligati prin lege sa ii retineti. Operati retinerea din salariu si transmiteti adresa prin care aduceti la cunostinta ca incepand cu data de 28.02., salariatul a incheiat raportul de munca cu Dvs., in calitate de angajator.
Debitori diversi
valih
Va rog sa ma ajutai intr-o problema!
Am de recuperat o suma de bani de la salariati, reprezentand c/val.tichete de masa luate in plus.
Trebuie mai intai sa ... (vezi toată discuția)