avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cãi de atac împotriva unei decizii a Înaltei Curþi ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cãi de atac împotriva unei decizii a Înaltei Curþi de Casaþie ºi Justiþie

Un prieten al meu a avut o problema cu ARR-ul, prin aceea ca dupa 15 ani de activitate ca instructor auto, s-a gasit cineva sa-i interzica sa mai lucreze ca instructor, pentru ca nu corespundea criteriilor de atestare prevazute de legea instrctorilor auto. In speta prietenul meu avea o mentiune in cazierul judiciar. "ucidere din culpa" de foarte mutlti ani, pentru fusese condamnat cu suspendare, dar nu ca urmare a vre unui accident e circulatie, ci din alte cauze.
A dat in judecata ARR-ul, a castigat in prima instanta la Constanta, dar ARR-ul a depus contestatie, iar cauza s-a judect la Bucuresti la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a intors rezultatul. Sunt convins ca prietenul meu are dreptate, Legea sus mentionata ii da dreptul sa profeseze meseria de instructor auto, a primit atestat si la reinoit de 2 ori in acelesi conditii enumerate mai sus. Acum speriat de cele intamplate, a mers si a facut reabilitarea, iar cazierul acum ii este curat.
Cum poate sa fie reparata eroarea judecatoreasca comisa de ICCJ Bucuresti?
Cel mai recent răspuns: Kostyka , utilizator 17:07, 31 Martie 2013
Având în vedere cele arătate de dvs., şi anume faptul că soluţia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie ar fi incorectă pe fondul cauzei, îmi pare rău să o spun dar hotărârea nu mai poate fi atacată.

În Codul de procedură civilă mai există două căi extraordinare de atac, dar acestea se exercită numai pentru motivele strict şi limitativ prevăzute de Cod. Aceste doi căi de atac nu pot fi motivate pe chestiuni vizând fondul cauzei.
Multumesc pentru raspuns,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stramutare dosar penal cu decizie de executare Rodica Catalan Rodica Catalan Buna ziua .Va rog daca puteti sa ma lamuriti cu o problema.Persoana la care fac referire a fost condamnata in 2014 la 15 ani cu executare in conditiile care de ... (vezi toată discuția)
Este posibil sa cer executarea sub supraveghere ptr. o pedeapsa de 3 ani inchisoare cu executare? hristo hristo Am primit o pedeapsa de 5 ani inchisoare cu executare ptr. trafic de minori, data la fond, pedeapsa mentinuta mai apoi la Curtea de Apel. La recursul facut la ... (vezi toată discuția)