avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Obligativitate trusa medicala
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Obligativitate trusa medicala

Este obligatorie dotarea unitatii cu truse medicale de prim ajutor in cazul in care avem in incinta societatii un Cabinet medical de prim ajutor , cu care avem incheiat Contract de asigurare a primului ajutor si de efectuare a controlului medical ?
La art 10 din L319/2006 se precizeaza: 1)Angajatorul are urmatoarele obligatii:
a)sa ia masurile necesare pentru acordarea primului ajutor , stingerea incendiilor si evacuarea lucratorilor ,....................
ARt 39 din aceeasi lege sanctioneaza nerespectarea ART 10 cu amnenda de 6000 ron.
DACA am incheiat contract de prim ajutor cu un cabinet ce se afla in incinta societatii, care are cadre medicale si este dotat corespunzator, mai am obligatia prin lege sa mai achizitionez si truse medicale de prim ajutor?
Astept raspuns urgent. VA multumesc.
Risc vreo amenda daca nu am truse medicale ?
Cel mai recent răspuns: gabibotea , utilizator 22:03, 28 Martie 2013
Astept si eu un raspuns.
Conform prevederilor Ordinului MSF nr. 247/ 2002 se doteaza locurile de munca (din anexa 3 la ordin) cu truse fixe de prim ajutor, chiar daca aveti post de prim ajutor si contract de prestari servicii medicale incheiat cu un serviciu medical.
ITM aplica amenzi contraventionale daca la locurile de munca/ posturile de lucru care se incadreaza in anexa 3 la ordin nu aveti trusa de prim ajutor.
Observatie:
1.ordinul are nr. 427 si nu 247.
2.ordinul se numeste"pentru aprobarea componenţei trusei sanitare şi a baremului de materiale, ce intră în dotarea posturilor de prim ajutor fără cadre medicale;
3. Anexa nr. 3 la ordin prevede conţinutul minim obligatoriu al trusei sanitare din dotarea posturilor fixe de prim ajutor fără cadre medico-sanitare.

Parerea mea este ca in cazul prezentat de gabibotea, cerinta de la art. 10 din lege este indeplinita. Numai un inspector cu exces de zel poate aplica o sanctiune in acest caz.
Veau un raspuns strict pe lege .La aARt 10 nu se prevede dotarea obligatorie cu Truse medicale.Avand un cabinet medical de prim ajutor la societate, dotat cu tot ce este necesar , inclusiv cu Salvare nu este indeplinita cerinta de la ART 10 din L 319/2006?
Astept raspuns cu trimitere la articole concrete din lege . Multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trusa medicala LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA O firma are mai multe puncte de lucru(santiere) in care isi desfasoara activitatea. Este obligatorie trusa medicala la fiecare din aceste puncte de lucru? (vezi toată discuția)
Trusa sanitara Apostoaemihai Apostoaemihai O intreprindere familiala cu doi reprezentanti(un reprezentant si un membru)care detin un spatiu de 14 m.p.cu destinatie Bar, are obligatia sa detina trusa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ina 64 ina 64 ieri,am avut control de la ITM si au cerut trusa medicala de prim ajutor; este normal sa ceara aceasta trusa tinand cont ca e vorba de un spatiu aflat intr-un ... (vezi toată discuția)