Buna ziua.Sunt insarcinata in 4 luni si in data de 28 martie am anuntat ca imi voi lua concediu medical pentru zilele de 28 si 29 martie.Mi se cere concediul sau codul de indemnizatie pana in ora 12 a zilei de 28 martie lucru imposibil pentru mine.Care sunt legal obligatiile mele de a preda concediul si ce greutate au niste reguli impuse de o multinationala fata de lege. In loc sa imi fac griji pentru mine si bebe m-am pus pe telefoane sa fac rost de concediu astazi.Multumesc anticipat.O zi buna.
Imi permit sa va raspund( sunt doar utilizator), Certificatul de concediu medical se prezinta platitorului pana cel mi tarziu la data de 5 a lunii urmatoare celei pt care a fost acordat concediul cf art 36 din OUG 1582005
Exista cateva situatii in care certificatul de concediu medical se depune si mai tarziu...
Ex. pentru situatiile prevazute la art. 17 alin. (4), art. 32, 33 si 53 din Norma din 27/01/2006 de aplicare a prevederilor OUG 158/2005, certificatul de concediu medical se va depune la platitor pana cel mai tarziu la sfarsitul lunii in care s-a eliberat certificatul medical...
Din Normele de aplicare a OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:
Art. 81. - (1) Asiguraţii au obligaţia de a înştiinţa plãtitorii de indemnizaţii de asigurãri sociale de sãnãtate privind apariţia stãrii de incapacitate temporarã de muncã şi privind datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor şi unitatea în care funcţioneazã acesta, în termen de 24 ore de la data acordãrii concediului medical. În situaţia în care apariţia stãrii de incapacitate temporarã de muncã a intervenit în zilele declarate nelucrãtoare, asiguraţii au obligaţia de a înştiinţa plãtitorii de indemnizaţii de asigurãri sociale de sãnãtate în prima zi lucrãtoare.
Una este anuntarea si alta este predarea concediului medical ...
Conform Normelor de aplicare a prevederilor OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobate prin Ordinul ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 60/32/2006, certificatul de concediu medical se prezinta platitorului pana cel mai tarziu la data de 5 a lunii urmatoare celei pentru care a fost acordat concediul.
Concediu medical
misu1972
Buna ziua,
la cat timp dupa obtinerea concediului medical, angajatul trebuie sa anunte angajatorul de noua sa situatie ?
am un angajat care a lipsit 5 zile ... (vezi toată discuția)