avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Avocat din oficiu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Avocat din oficiu

Va salut!
Va rog sa-mi spuneti in ce conditii, intr-un proces de divort, pot primi un avocat din oficiu? Trebuie sa am un plafon maxim/minim al pensiei?
Daca nu ma prezint, ce se intampla?
Precizez ca nu avem copii minori sau persoane in intretinere.
Trebuie martori?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cipin , utilizator 19:14, 24 Februarie 2009
La divort prezenta dvs. ca reclamant este obligatorie indierent ca sunteti sau nu asistat de catre un avocat.Motivele de divort trebuie dovedite prin orice mijloace de proba.
Daca si parata este de acord puteti sa formulati de crere de divort prin acord, astfel nu va mai fi nevoie de martori ci doar de prezenta paratei.In acesata situatie se va acorda un termen de 2 luni si la termenul fixat se incheie daca mai sunteti de acord sa divortati
frexalina a scris:

La divort prezenta dvs. ca reclamant este obligatorie indierent ca sunteti sau nu asistat de catre un avocat.Motivele de divort trebuie dovedite prin orice mijloace de proba.
Daca si parata este de acord puteti sa formulati de crere de divort prin acord, astfel nu va mai fi nevoie de martori ci doar de prezenta paratei.In acesata situatie se va acorda un termen de 2 luni si la termenul fixat se incheie daca mai sunteti de acord sa divortati

Multumesc pentru raspunsul prompt!
Nu eu sunt reclamantul si de aceea am intrebat de prezenta mea. Daca nu ma prezint, reclamantul trebuie sa aduca martori? De la prima infatisare? In ce conditii pot beneficia de serviciile unui avocat din oficiu?
Ultima modificare: Luni, 23 Februarie 2009
cipin, utilizator
de obicei la primul teremen (prima infatisare) doar se propun probele; Trebuie sa formulati o cerere pentru acordarea asistentei juridice gratuite la Baroul din judetul unde se judeca procesul.De asemenea trebuie sa faceti dovada veniturilor pe care le aveti, urmand sa primiti raspunsul in acest sens
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu martori riky_riky riky_riky Vreau si eu sa chem niste martori in divortul pe care il am, dar nu stiu cum sa formulez cererea. Va rog daca ma puteti ajuta. (vezi toată discuția)
Divort ContSters133679 ContSters133679 buna seara.am si eu o intrebare.sunt intr-un divort cu minori,azi am avut prima infatisare,paratul nu sa prezentat la infatisare iar urmatoarea infatisare e pe ... (vezi toată discuția)
Situatii in caz de divort mihali mihali Buna seara, 1.As dori sa stiu, in cazul unui divort (de comun acord sau nu), care este de obicei primul termen dat de instanta? Este acelasi in toate ... (vezi toată discuția)