avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intrarea in legalitate atunci cand ea nu exista - ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intrarea in legalitate atunci cand ea nu exista - abuzul functionarului public

Dorim sa va supunem atentiei dumneavoastra, problemele intampinate in incercarea de obtinere a unei Autorizatii de Construire pentru un imobil din Ploiesti , cumparat de noi in iulie 2011 , care conf. Raportului de Evaluare Bancara este compus din parter si pod inalt .
Astfel, în luna decembrie 2011, conform prevederilor legale, am depus cererea si documentatia necesara emiterii certificatului de urbanism, in vederea demararii procedurilor de obtinere a autorizatiei de constructie , in vederea inceperii lucrarilor de recompartimentare interioara, modificare fatade, mansardare, racord canalizare.
La aproximativ patru zile de la data depunerii cererii, am fost instiintati de catre un vecin ca o d-na de la D.G.D.U. Ploiesti, a efectuat un control in teren si si-a exprimat, cu aceasta ocazie, opinia ca mansarda este deja executata, refuzand totodata invitatia vecinului de a intra in curte si de a constata starea reala in care se afla podul casei.
In urma constatarii facute din afara curții, d-na respectiva a intocmit C.U.1 din xx.12.2011, prin care, pentru obtinerea autorizatiei de constructie se solicita printre altele :

• Referat de expertiza tehnica ptr. cerinta esentiala de calitate – Rezistenta mecanica si stabilitate – ptr. intrare in legalitate;
• Referat de expertiza tehnica ptr. cerinta esentiala de calitate – Securitatea la incendiu - ptr. intrare in legalitate;
• Copie Proces vebal de constatare si sanctionare a contraventiei ;
documente care ar fi fost necesare, in cazul in care mansarda ar fi fost deja executata, fapt care nu corespunde realitatii !!
In vederea clarificarii ne-am prezentat in audienta la arhitectul sef , cu dovezile fotografice si raportul de evaluare bancar , pe baza acestora arh.sef dispunand eliberarea altui C.U. fara intare in legalitate , acesta C.U.2, fiind eliberat in martie 2012 .
La sfarsitul lunii mai 2012 , 2012 am depus documentatia pentru emiterea avizului CTATU, aviz solicitat in C.U.2 .
La aproximativ 2-3 zile dupa depunerea documentatiei, informandu-ne asupra datei de intrunire a comisiei de urbanism, am fost instiintati ca solicitarea noastra pentru emiterea avizului CTATU a fost inregistrata, pe ordinea de zi a comisiei de urbanism cu titulatura
“ Studiu de amplasament – Intrare in legalitate “.
Solicitand informatii asupra motivului penru care se solicita “intrarea in legalitate”, am fost indrumati sa discutam si sa clarificam acest lucru cu un subaltern al arhitectului sef , persoana care a refuzat orice discutie cu noi , invitatia sa vada imobilul , sustinand ca am fi construit ilegal !! Chiar ne-a acuzat de falsificarea pozelor prezentate ca dovezi.
O d-na arhitecta din acest departament a venit sa vada imobilul si a facut poze , dar nu au avut nici o relevanta ptr acest subaltern !!
In urma cu 2 luni am depus dosarul ptr. obtinerea A.C. Am primit prin posta raspunsul ca trebuie sa cerem alt C.U. cu intrare in legalitate !!!adica al treilea C.U.
VA ROG MULT SA MA SFATUTI CE POT SA MAI FAC , CE PARGHII LEGALE SE MAI POT FOLOSI IN AFARA DE INSTANTA JUDECATOREASCA PTR. ACEST ABUZ DE FUNCTIE.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 14:40, 28 Martie 2013
Mi-e teama ca singura varianta in aceste conditii este doar instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua problema autorizație constructii am luat o casa de renovat am depus ptr ... cotogigi cotogigi buna ziua constructii am luat o casa de renovat am depus ptr certificat urbanism renovare mansardare iar la un punt din C.U zice ca dacai cazu semnatura ... (vezi toată discuția)
Intabulare lamare lamare Va rog sa-mi da-ti un sfat;am obtinut in 2004 autorizatia de constructie a unui imobil in Cluj,la terminarea lucrarilor am cerut eliberarea procesului verbal ... (vezi toată discuția)
Acord notarial vecin reparare acoperis si mansardare cristian-mihai cristian-mihai Buna ziua, Acum jumatate de an am cumparat o locuinta din perioada interbelica pe care vreau sa o renovez si sa ma mut in ea. Constructia are deja un ... (vezi toată discuția)