imi desfasor activitatea intr-un spatiu de la parterul unui bloc de locuinte.
blocul fiind construit in anii '80,fatada este intr-un avansat stadiu de degradare.bucati mari de tencuiala,elemente de fatada se desprind si cad pe aleea din fata blocului punand in pericol pietonii (paralel cu acest bloc,pe o lungime de peste 100m se afla o cale de acces pietonal).
blocul cu pricina are la parter spatii comerciale si exista un real pericol,acum cativa ani chiar a cazut parapetul unui balcon.
cei de la serviciul urbanism si politia locala au fost sesizati insa motiveaza ca nu au parghiile legale pentru a obliga locatarii sa rezolve problema,lucru pe care personal nu pot sa-l cred.
ce-i de facut?
Partea exterioara a imobilelor de locuit in comun constituie parte comuna a carei intretinere si reparatie implica responsabilitatea exclusiva a asociatieid e proprietari
Depuneti sesizare oficiala la presedintele de asociatie de proprietari
Concomitent puteti sesiza oficial directia corp control din primarie,care in astfel de situatii ,dispune verificari si eventual aplica sanctiuni asociatiie de proprietari in cauza
asociatia de proprietari e ca si inexistenta,parte din proprietari traiesc in Italia si Spania,parte sunt pensionari iar restul...cu retributia minima pe economie.
Independent de statutul si domiciliul memebrilor proprietari,de situatia financiara a cestora ,normele in vigoare prevad obligativitatea intretinerii si reparatiei partilor comune
Indiferent de sursele financiare ale membrilor proprietari,autoritea competenta ,poate dispune amenzi substantiale asociatiei de proprietari,care le poate repartiza tuturor proprietarilor
bun.dar care-i autoritatea in speta si care-i articolul de lege .acum cativa ani am sunat la 112 ,am chemat pe cei de la primarie si un post local de televiziune (cazuse un balcon).
in momentul de fata nu am alta idee inafara de a le arata legea.care-i aia?
Mai mult decat ati facut nu puteti face, poate doar sa mai insistati la presedintele acelei asociatii care "nu exista" si la primarie. Aceasta din urma are suficiente parghii, inclusiv amenzi aplicate conducerii asociatiei sa oblige asociatia sa-si repare fatada ....sau macar sa o curete de bucatile de tencuiala care stau sa cada.
Daca se intampla vreo nenorocire, responsabilitatea penala cade pe umerii conducerii asociatiei.