avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... atentie cad...balcoane!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

atentie cad...balcoane!

imi desfasor activitatea intr-un spatiu de la parterul unui bloc de locuinte.
blocul fiind construit in anii '80,fatada este intr-un avansat stadiu de degradare.bucati mari de tencuiala,elemente de fatada se desprind si cad pe aleea din fata blocului punand in pericol pietonii (paralel cu acest bloc,pe o lungime de peste 100m se afla o cale de acces pietonal).
blocul cu pricina are la parter spatii comerciale si exista un real pericol,acum cativa ani chiar a cazut parapetul unui balcon.
cei de la serviciul urbanism si politia locala au fost sesizati insa motiveaza ca nu au parghiile legale pentru a obliga locatarii sa rezolve problema,lucru pe care personal nu pot sa-l cred.
ce-i de facut?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:47, 30 Martie 2013
Partea exterioara a imobilelor de locuit in comun constituie parte comuna a carei intretinere si reparatie implica responsabilitatea exclusiva a asociatieid e proprietari
Depuneti sesizare oficiala la presedintele de asociatie de proprietari
Concomitent puteti sesiza oficial directia corp control din primarie,care in astfel de situatii ,dispune verificari si eventual aplica sanctiuni asociatiie de proprietari in cauza
asociatia de proprietari e ca si inexistenta,parte din proprietari traiesc in Italia si Spania,parte sunt pensionari iar restul...cu retributia minima pe economie.
Independent de statutul si domiciliul memebrilor proprietari,de situatia financiara a cestora ,normele in vigoare prevad obligativitatea intretinerii si reparatiei partilor comune
Indiferent de sursele financiare ale membrilor proprietari,autoritea competenta ,poate dispune amenzi substantiale asociatiei de proprietari,care le poate repartiza tuturor proprietarilor
bun.dar care-i autoritatea in speta si care-i articolul de lege .acum cativa ani am sunat la 112 ,am chemat pe cei de la primarie si un post local de televiziune (cazuse un balcon).
in momentul de fata nu am alta idee inafara de a le arata legea.care-i aia?
Mai mult decat ati facut nu puteti face, poate doar sa mai insistati la presedintele acelei asociatii care "nu exista" si la primarie. Aceasta din urma are suficiente parghii, inclusiv amenzi aplicate conducerii asociatiei sa oblige asociatia sa-si repare fatada ....sau macar sa o curete de bucatile de tencuiala care stau sa cada.
Daca se intampla vreo nenorocire, responsabilitatea penala cade pe umerii conducerii asociatiei.

Alte discuții în legătură

Risc cădere fațadă bloc: a cui e obligația de remediere? Pilu Pilu Buna ziua, as avea o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: In cadrul asociatiei de proprietari din care fac parte este un bloc de locuinte, (construit in ... (vezi toată discuția)
Are politia locala de sector dreptul de a amenda asociatiile ... Lupytu Lupytu Are politia locala de sector dreptul de a amenda asociatiile de proprietari ,unde nu exista spatii comerciale pe motivul ca \" sar putea sa cada tencuiala pe ... (vezi toată discuția)
Anvelopare exterioara apartament migaste migaste Un proprietar care locuieste la etajul 8 isi poate anvelopa apartamentul, inclusiv balconul)? Mentionez ca asociatia are de cativa ani cererea de reabilitare ... (vezi toată discuția)