avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Risc cădere fațadă bloc: a cui e obligația de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Risc cădere fațadă bloc: a cui e obligația de remediere?

Buna ziua, as avea o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: In cadrul asociatiei de proprietari din care fac parte este un bloc de locuinte, (construit in urma cu multi ani) de la care incepe sa cada tencuiala de la balcoane, existand riscul sa cada in cap la careva sau pe vreo masina. Intrebarea ar fi cine ar raspunde daca s-ar intampla asa ceva, sau mai binezis cui ii revine obligatia sa remedieze: proprietarului balconului sau asociatiei de proprietari ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 10:54, 25 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod normal asociatiei de proprietari, care va fi raspunzatoare de pagubele provocate de degradarea acelei parti comune (fatada). Proprietarul raspunde de ce este in interiorul balconului.
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2020
latka, utilizator
Dar asociatia raspunde de partile comune, balconul este proprietate personala, nu ?, asa e trecut in cartea funciara
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Balconul, fara partea exterioara, fatada blocului, parte comuna.
Va multumesc tuturor pt raspuns, am uitat sa fac o precizare importanta: balconul e la etajul 1 si tencuiala s-a desprins dedesupt si cade direct pe trotuar
Va multumesc tuturor pt raspuns, am uitat sa fac o precizare importanta: balconul e la etajul 1 si tencuiala s-a desprins dedesupt si cade direct pe trotuar. Si avand in vedere acest lucru, balconul, partea de unde se desprinde tencuiala, este treaba proprietarului sau exclusiv a asociatiei ? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Cine reface tencuiala prăbușită de pe balconul etajului superior, administrația sau proprietarul? Baricz Elena Baricz Elena Buna ziua!Puteti sa ma sfatuiti,ce este de facut??Tencuiala (pe jumatate) a balconului deasupra noastra sa prabusit la noi pe balcon,la vecina de la ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost distrusa masina minzucatalin minzucatalin buna ziua. Din pacate am avut un incident destul de serios , fapt pentru care incerc sa ma documentez cat mai mult si rog persoanele care ma pot ajuta cu un ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielior de reparatii branzovenescu branzovenescu Intr-un bloc format din apartamente proprietate personala exista riscul ca de pe unele balcoane (nu de pe toate) in viitor sa se desprinda bucati de ... (vezi toată discuția)