buna ziua. Din pacate am avut un incident destul de serios , fapt pentru care incerc sa ma documentez cat mai mult si rog persoanele care ma pot ajuta cu un sfat sa o faca. Acum 2 zile a cazut din plafonul lateral al balconului de la etajul 7(eu locuind la 4) mai multe bucati de tencuiala pe masina ducand la avarierea acesteia(luneta sparta, parbriz plafon indoit). Intru-cat nu am casco trebuie sa o fac pe cheltuiala mea. Am depud o plangere penala la politie privind avarierea masinii. Intrebarea mea este: pot sa-mi recuperez pe cale legala prejudiciul si pe cine trebuie sa dau in judecata, asociatia de proprietari sau proprietarul de la nivelul respectiv. Mentionez ca bucatile de tencuiala au cazut din plafonul balconului de la etajul 7 (are raspundere si cel de la etajul 6?) va multumesc
va multumesc. Am vorbit cu cel de la etajul 7 si a replicat ca el nu avea cum sa stie cum arata plafonul (podeaua balconului) starea acestuia observandu-se de la etajul 6. In acest caz poate intervenii o cauze ce inlatura raspunderea proprietarului respectiv( precizez ca blocul este degradat mai ales la nivelul acestor balcoane si se poate observa din afara acestuia gradul sau de avariere) multumesc.
Din ce am reținut eu din alte cazuri (unele soldate cu victime) mediatizate, responsabilitatea revine asociației de proprietari prin comitetul executiv, organismul care trebuie să urmărească comportarea în timp a construcției.
O fi balconul proprietatea celui de la etajul 7 dar cred că e proprietar numai pe interiorul acesuia. Exteriorul, făcând parte din fațada blocului, este proprietate comună.
da, m-am gandit si la acest lucru dar nu eram foarte sigur de acest fapt(parerile sunt impartite).Oricum, este o situaie ingrata(cearta cu vecinii, polemici),trebuie sa stiu sigur pe cine sa trag la raspundere.