avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pentru un credit ipotecar supraevaluat
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pentru un credit ipotecar supraevaluat

am girat pentru un "prieten" cu un imobil in anul 2009 care valora la acel moment 60-70000 ron si a fost evaluat la 60000 euro . "prietenul" nu a mai platit de aprox. un an si dosarul a fost trimis de la sucursala la sediul central pentru executare fara sa ma anunte,nici telefonic nici in scris pe mine ca girant de problemele care sunt. A fost scoasa suma de 29 500euro si acum este undeva 33000 euro.Cred ca "prietenul" a facut o intelegere cu evaluatorul si cu directoarea banci.Intrebarea mea este daca pot face o plangere inpotriva evaluatorului sau inpotriva banci ca nu ma anuntat si pe mine ca girant ca nu se mai plateste rata sau ce se poate face? V-a multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2013
florin1975, utilizator
Stimate Domn,

Dumneavoastra nu aveti decat o obligatie de garantie reala imobiliara. Nu aveti o obligatie de plata, de aceea nu aveau de ce sa va anunte. Pentru orice platiti pentru prieten, aveti un drept de regres, o actiune in instanta ca sa fie obligat sa va restituie acea suma.
Succes!
buna ziua. daca suma din imobil nu valoreaza mai mult de 50% ce se intampla?
Iar valoarea evaluata ati aflat-o in momentul in care s-a accesat creditul.
prietenul dvs va fi executat pe bunuri, pentru diferenta.

Puteti sa faceti sesizare la politie, si/sau banca pentru supraevaluarea garantiei
nu am stiut numai acum cand am aflat de probleme despre evaluare
pot sa fac plangere penala sau civila inpotriva evaluatorului? S-au cum se procedeaza?
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Executare silita girant mmus mmus Buna ziua, In anul 2008, sotul meu (actualmente fostul meu sot, intre timp divortand) a contractat un credit si eu l-a girat cu apartamentul. Intre timp el ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar bartcomsrl bartcomsrl daca eu am luat un credit de 70000 euro , si am girat cu un imobil ce s-a evaluat de catre evaluatorul bancii respective la suma de 123000 euro , banca la ce ... (vezi toată discuția)
Executare silita girant tinaa tinaa buna ziua. va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns cat mai urgent. eu sunt girant pt fostul sot la un credit de nevoie personale fara garantii. fostul sot ... (vezi toată discuția)