avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... E necesar acordul tatalui pt vacanta minor in afara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

E necesar acordul tatalui pt vacanta minor in afara tarii ?

Buna ziua, sunt divortata de 1 an, am un baietel de 5 ani, si vrem sa mergem in vacanta in vara aceasta in strainatate. Pot sa scot copilul din tara si fara aprobarea tatalui daca copilul are pasaport individual si daca eu detin custodia copilului?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:52, 30 Martie 2013
Daca aveti autoritate parinteasca in comun trebuie sa aveti acordul tatalui dat autentic.
si ce se poate face daca acesta refuza sa semneze?
Mergeti in instanta sa obtineti o hotarare care sa suplineasca acordul tatalui.
care este procedura, cat dureaza si cat costa?
Dureaza mai mult decat pana in vara. Costa in functie de avocat/fara avocat. Nu vad sa aveti o motivatie buna in doar concediul. Incercati sa discutati cu tatal, care e situatia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire cu copil minor din tara CostinMirabela CostinMirabela Am un baietel de 5 ani si am divortat anul acesta. As dori sa fac o excursie in strainatate in aceeasta vara si as vrea sa stiu daca am nevoie de acordul ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca de incredintare a minorului Steladd Steladd Buna ziua! Am o fetita careia trebuie sa ii fac pasaport si sa o trec pe numele tatalui ei vitreg. Eu cu tatal ei biologic nu am fost casatoriti... acum sunt ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara RRRaluca RRRaluca Buna ziua! Sunt o mama divortata, printr-o hotărâre definitivă si irevocabilă. Minorul rezultat din căsătorie îmi este mie încredințat spre crestere ... (vezi toată discuția)