avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA deducere TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

deducere TVA

M-am declarat platitor TVA in februarie, deci se aplica cu 1 martie (asa mi s-a spus la Adm.financiara).
Factura emisa de un furnizor in martie pt. o prestatie din februarie va fi luata in considerare pt.TVA?
Adica ce conteaza: data facturii sau perioada prestatiei ?
Cel mai recent răspuns: madalin_s , utilizator 13:18, 18 Martie 2009
cand in februarie ? data mai exacta ! din momentul declararii ca platitor de TVA puteti deduce si colecta TVA din facturile aferente pentru livrari de bunuri , prestari de servicii sau executarii de lucrarii.
Cum au spus cei de la AFP 01 martie. Deci exigibilitatea intervine in martie.(data cand ati venit platitor de tva)
Multumesc, am primit raspuns la o problema; a doua este : pot deduce TVA la o fact.emisa pe 2 martie pt.prestatii de care am beneficiat in februarie?
cristian_conea a scris:

Multumesc, am primit raspuns la o problema; a doua este : pot deduce TVA la o fact.emisa pe 2 martie pt.prestatii de care am beneficiat in februarie?

daca factura a fost emisa in martie si contine TVA, aveti dreptul la deducerea acestuia.
Multumesc, acum este clar.
Alta problema : CAND SI UNDE SE VARSA TVA-ul DATORAT SI CE DECLARATII SE FAC LA ADMINISTRATIA FINANCIARA (SUNT INTREPRINDERE INDIVIDUALA) ?

Alte discuții în legătură

Urgent - calcul cifra de afaceri plafon tva maryah_maryah maryah_maryah Buna ziua, Am o societate cu caen 4773 ( farmacie). As dori sa stiu cum se calculeaza cifra de afaceri pentru plafonul de trecere la TVA. Din cifra de ... (vezi toată discuția)
Mod completare "jurnal de vanzari" - tva cristian_conea cristian_conea Am gasit formularul \"Jurnal de vanzari\" la adresa: http://www.contacafe.ro/top... Am 2 intrebari: 1. unde inregistrez o factura emisa in momentul ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392 a camicami camicami O societate,platitoare de TVA si de impozit pe profit,care a realizat o cifra de afaceri sub 100000 EUR, venituri obtinute doar din exportul de marfuri ... (vezi toată discuția)