Am o societate cu caen 4773 ( farmacie). As dori sa stiu cum se calculeaza cifra de afaceri pentru plafonul de trecere la TVA. Din cifra de afaceri se scade valoarea echivalenta pentru TVA in cazul in care ar fi fost platitoare de TVA?
Va rog frumos sa.mi da-ti un raspuns cat mai urgent!
Deci firma este neplatitoare de TVA. La 31.12.2012 cifra de afaceri este 225.000. Ma intereseaza daca cifra de afaceri se ia ca atare pentru calculul plafonului => devin platitor de TVA sau din cei 225.000 se scade valoarea aferenta a TVA-ului la suma asta ( sa se aiba in vedere ca pentru farmacii sunt 2 plafoane de TVA: 9% medicamente si 24 % la restul)
Firma nefiind platitoare de tva, valoarea integrala a vinzarilor reprezinta venituri (bonurile si facturile emise au fost fara tva).
Cifra de afaceri este constituita din valoarea vinzarilor. Nu excludeti nici o taxa pt ca nu aveti inregistrata (nici in contabilitate nici in documentele primare) nici o taxa.
(2) Cifra de afaceri care serveşte drept referinţă pentru aplicarea alin. (1) este constituită din valoarea totală, exclusiv taxa, în situaţia persoanelor impozabile care solicită scoaterea din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA a livrărilor de bunuri şi a prestărilor de servicii efectuate de persoana impozabilă în cursul unui an calendaristic, taxabile, sau, după caz, care ar fi taxabile dacă nu ar fi desfăşurate de o mică întreprindere, a operaţiunilor rezultate din activităţi economice pentru care locul livrării/prestării se consideră ca fiind în străinătate, dacă taxa ar fi deductibilă, în cazul în care aceste operaţiuni ar fi fost realizate în România conform art. 145 alin. (2) lit. b), a operaţiunilor scutite cu drept de deducere şi a celor scutite fără drept de deducere, prevăzute la art. 141 alin. (2) lit. a), b), e) şi f), dacă acestea nu sunt accesorii activităţii principale, cu excepţia următoarelor:
In art citat "exclusiv taxa" se refera la pers care solicita scoaterea din evidenta pers inreg in scop de tva.
Cititi cu atentie.
Declaratia 392
ec_michell
Buna ziua,
Daca o societate platitoare de TVA care are o cifra de afaceri compusa din operatiuni taxabile cu 19 % si operatiuni scutite cu drept de deducere ... (vezi toată discuția)
Anulare facturi pfa
MMX
Am o problema de care m-am dumirit astazi dupa sfatul unui contabil.
Am un PFA pe norma de venit care a incasat in 2009 mai mult decat trebuia fata de ... (vezi toată discuția)