avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA declaratia 392
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

declaratia 392

Buna ziua,
Daca o societate platitoare de TVA care are o cifra de afaceri compusa din operatiuni taxabile cu 19 % si operatiuni scutite cu drept de deducere (taxare inversa-deseuri feroase) in declaratia 392 A la randul cifra de afaceri completeaza totalul operatiunilor taxabile si scutite, dar la randul livrarilor de bunuri:
- coloana "valoare" se completeaza doar baza operatiunile taxabile cu 19%
- coloana "TVA" se completeaza doar TVA operatiunile taxabile cu 19%
si scutitele cu drept de deducere nu se completeaza nicaieri?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ec_michell , utilizator 16:50, 4 Februarie 2010
in 392A se completeaza pe urmatoarele criterii :
rind 1- livrari cu taxa catre persoane impozabile
rind 2- livrari cu taxa catre persoane neinregistrate
de catre persoanele impozabile cu cifra de afaceri mai mica de 10.000 eur
Sigur va incadrati aici ?
Datele se preiau din jurnalele de vinzari
Multumesc de raspuns.
Da ma incadrez deoarece are o cifra de afaceri mica. Pe mine ma interesa unde sa completez in declaratia 392A scutitele cu dret de deducere (din jurnalul de vanzari).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri declaratia 392 gabrielnicu15 gabrielnicu15 Referitor la decl. 392, dc in cifra de afaceri nu se include vanzarea de active, care este in jurnalul de vanzari, la sectiunea livrari se include aceasta ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392 misaaa misaaa am nevoie de o lamurire si anume: - sunt P.F.A. la norma de venit, neplatitor de TVA in Romania(am cod fiscal fara RO) - inregistrat in R.O.I., inregistrat ... (vezi toată discuția)
Declaratie 392 DANA LAURA DANA LAURA Buna, nu stiu cum trebuie sa completez decl.392 la o firma care in tot anul 2009 a emis o singura factura care contine avans cf. contract, inreg. in ... (vezi toată discuția)