INGINÉR, -Ã, ingineri, -e, s.m. și f. Specialist cu o pregătire tehnică și teoretică obținută într-un institut de învățământ superior, care prestează o activitate tehnică de proiectare, de cercetare, de organizare și de conducere a proceselor tehnologice dintr-o întreprindere; titlu deținut de această persoană. – Din it. ingegnere. Cf. rus. injener, fr. ingénieur, germ. Ingenieur.
Dupa parea mea ingineria/inginer tine strict de domeniile tehnice, adica domenii in care sunt utilizate tehnologii masini echipamente, utilaje etc., iar eu nu cred ca economia in adevaratul sens reprezinta sau face parte din domeniul tehnic.
Dar in fine cine stie ce mai pota inventa sistemul de invatamant din Romania.
Specializarea Inginerie economica la o facultate cu profil tehnic(ex:politehnica) inseamna ca pe langa materiile profilului tehnic in planul de invatamant sunt introduse si cateva materii de economie si marketing,uneori fiind reduse unele laboratoare sau cursuri de la durata de 3 ore la 2 ore pentru a putea introduce aceste materii astfel studentul sa dobandeacsa cunostinte si in acest sens iar mai apoi sa-si poata face o cariera si in acest domeniu pentru ca nu toata lumea este deschisa spre partea tehnica.
Acum nu stiu cum este la tine Fanel dar daca te inscrii in cele spuse de mine inseamna ca intr-adevar esti inginer..insa daca facultatea ta a pus accentul pe economie ca profesie de baza si ai facut prea putina parte tehnica atunci se prea poate sa nu fi inginer.