-totul a inceput de la un scandal minor unde un prieten ia dat 2 palmi la unu si eu m-am bagat si i-am dat si eu un pumn
- din cate am inteles baiatu a ajuns la spital i-am rupt maxialru baiatu trebuie sa fie operat
-cam in ce categorie pot fi clasificat pentru asa ceva si cam ce pot patii ?
incadrare juridica bataie - lovire sau alte violenţe - infracţiune prevăzută de art. 180 C. pen., care constă în fapta unei persoane de a lovi o altă persoană sau de a săvârşi orice act de violenţă împotriva altei persoane, producându-i suferinţe fizice, se pedepsesc cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
pai cred ca legitima aparare....care poate opera si in privinta persoanei care se apara si in privinta altei persoane care o apara pe alta...cu conditia sa constientizeze de existenta atacului...si apararea trebuie sa fie proportionala cu atacul...ceea ce nu prea vad eu aici...tu ai cam depasit treaba asta...adica 2 palme...si maxilar rupt...nu prea vad eu proportionalitate....poti fi trimis in judecata...iar la pedeapsa aplicata se va putea tine cont de o circumstanta atenuanta...in cazul excesului scuzabil....
este exclusa legitima aparare ori depasirea limitei in cazul relatat de dvs, in functie de zilele de ingrijiri medicale ale partii vatamate, nu cele de spitalizare, daca nu sunt depasite 60 de zile se poate discuta de vatamare corporala daca sunt depasite 60 de zile de ingrijiri avem de a face cu vatamarea corporala grava, s-a pricinuit conform sustinerilor dvs, o vatamare a integritatii corporale sau sanatatii victimei nu o simpla suferinta fizica exercitata printr-o actiune de lovire a acesteia. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala in prima situatie descrisa mai sus, art 181 alin 1 si 3 c.pen, unde desigur este nevoie de plangerea prealabila a persoanei vatamate.
Vatamare corporala
ChavaLito
acum o saptamana am fost intr-o discoteca de la mine din oras si era o fata pe care o cunosteam si am fost acolo special pentru ea doar ca ea era insotita de ... (vezi toată discuția)