Ce fac daca fostul proprietar a recuperat taxa dupa ce a vandut masina?
Caz in cauza:
Am cumparat masina in ianuarie 2013. La inmatriculare, am fost la fisc si am primit adeverinta cum ca pentru autoturismul in cauza nu s-a recuperat taxa auto.
In luna martie 2013 fostul proprietar a primit castig de cauza in instanta pentru recuperarea taxei auto pe care a platit-o in 2010 cand masina a intrat in tara.
Astept sfaturile dumneavostra.
Cu respect, Marius
Din pacate el a platit o taxa ilegala, o taxa pe care nu trebuia sa o plateasca.
Cum a zis si colegul de mai sus nu aveti ce face.
Acum intr-adevar din punct de vedere moral e foarte urat ce a facut. Macar putea sa va vanda masina mai ieftin stiind ca tot o sa recupereze taxa. Sau macar sa va instiinteze ca o va recupera. . Mai mult ca sigur nu a facut niciuna din astea 2 lucruri. Dar vina lui este decat morala. practic intr-un fel sau altul omul asta v-a tras teapa pe romaneste. Dar una legala. in procesul de recuperare a taxei nu are legatura cine mai e proprietar in momentul actual. Ci se judeca doar ca la data X (data cand a platit el taxa) i s-a cerut o taxa care nu trebuia ceruta. El daca a platit-o a platit ceva ce nu trebuia sa plateasca.
Vor fi fff multe situatiile astea in viitor din pacate.
Ar fi normal ca inainte de ultima hotarare a instantei vechiul posesor al autoturismului sa dovedeasca ca detine inca autoturismul. Asta nu se poate incadra la inselaciune? El stia clar ca va castiga procesul si cumparatorul va avea de suferit in momentul revanzarii acestuia.
Sau sa dea o declaratie notariala in momentul vanzarii ca se angajeaza ca, in cazul in care va recupera taxa auto pe calea justitiei, sa se oblige sa returneze cumparatorului valoarea timbrului de mediu.
Presupun ca: In contractul de vanzare cumparare se putea trece ca vanzatorul garanteaza ca nu a recuperat si nu va recupera ulterior taxa, pretul de vanzare cuprinzand si taxele platite.
Dar ma intreb, daca totusi o face, il dai in judecata si in 500 de ani recuperezi paguba ?