avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto platita si recuperata de fostul proprietar
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto platita si recuperata de fostul proprietar

Ce fac daca fostul proprietar a recuperat taxa dupa ce a vandut masina?
Caz in cauza:
Am cumparat masina in ianuarie 2013. La inmatriculare, am fost la fisc si am primit adeverinta cum ca pentru autoturismul in cauza nu s-a recuperat taxa auto.
In luna martie 2013 fostul proprietar a primit castig de cauza in instanta pentru recuperarea taxei auto pe care a platit-o in 2010 cand masina a intrat in tara.
Astept sfaturile dumneavostra.
Cu respect, Marius
Cel mai recent răspuns: 84wzz , utilizator 08:57, 27 August 2015
Nu faceţi nimic. Când veţi vinde autoturismul cumpărătorul va fi obligat să plătească timbrul de mediu.
nu mi se pare corect, avand in vedere ca a recuperat taxa dupa vanzarea autoturismului
Din pacate el a platit o taxa ilegala, o taxa pe care nu trebuia sa o plateasca.
Cum a zis si colegul de mai sus nu aveti ce face.

Acum intr-adevar din punct de vedere moral e foarte urat ce a facut. Macar putea sa va vanda masina mai ieftin stiind ca tot o sa recupereze taxa. Sau macar sa va instiinteze ca o va recupera. . Mai mult ca sigur nu a facut niciuna din astea 2 lucruri. Dar vina lui este decat morala. practic intr-un fel sau altul omul asta v-a tras teapa pe romaneste. Dar una legala. in procesul de recuperare a taxei nu are legatura cine mai e proprietar in momentul actual. Ci se judeca doar ca la data X (data cand a platit el taxa) i s-a cerut o taxa care nu trebuia ceruta. El daca a platit-o a platit ceva ce nu trebuia sa plateasca.

Vor fi fff multe situatiile astea in viitor din pacate.
Ar fi normal ca inainte de ultima hotarare a instantei vechiul posesor al autoturismului sa dovedeasca ca detine inca autoturismul. Asta nu se poate incadra la inselaciune? El stia clar ca va castiga procesul si cumparatorul va avea de suferit in momentul revanzarii acestuia.
Sau sa dea o declaratie notariala in momentul vanzarii ca se angajeaza ca, in cazul in care va recupera taxa auto pe calea justitiei, sa se oblige sa returneze cumparatorului valoarea timbrului de mediu.
Presupun ca: In contractul de vanzare cumparare se putea trece ca vanzatorul garanteaza ca nu a recuperat si nu va recupera ulterior taxa, pretul de vanzare cuprinzand si taxele platite.
Dar ma intreb, daca totusi o face, il dai in judecata si in 500 de ani recuperezi paguba ?

Alte discuții în legătură

Pot sa recuperez taxa de poluare? dacidaci dacidaci Buna seara Am achizitionat in 26.07.2008 un Iveco din Germania si in data de 24.09.2008 am achitat taxa de poluare in valoare de 5.294,00 ron la Adm. sct. 4. ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare plãtita (înainte de 15 martie) - dosar de înmatriculare refuzat observ observ Ca sa luam lucrurile în ordinea lor cronologica: [b]08.03.2013[/b] - M-am prezentat la Finanțe pentru calcularea taxei de poluare. Am primit un ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto n_roxxanne n_roxxanne Daca am platit taxa auto pentru prima inmatriculare a unei masini cumparata in Romania dar adusa de afara in luna iulie 2014 pot cere recuperarea ei?multumesc. (vezi toată discuția)