avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto platita si recuperata de fostul proprietar
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto platita si recuperata de fostul proprietar

Ce fac daca fostul proprietar a recuperat taxa dupa ce a vandut masina?
Caz in cauza:
Am cumparat masina in ianuarie 2013. La inmatriculare, am fost la fisc si am primit adeverinta cum ca pentru autoturismul in cauza nu s-a recuperat taxa auto.
In luna martie 2013 fostul proprietar a primit castig de cauza in instanta pentru recuperarea taxei auto pe care a platit-o in 2010 cand masina a intrat in tara.
Astept sfaturile dumneavostra.
Cu respect, Marius
Cel mai recent răspuns: 84wzz , utilizator 08:57, 27 August 2015
Daca am platit taxa in 2008 o mai pot recupera acum, in 2015. Sau termenul de restituire a expirat in 2013 ?
In general se tine cont de termenul de prescriptie de 5 ani .
Se poate totusi incerca, in sustinerea actiunii facandu-se trimitere si la Cauza Manea .
In aceasta este specificata, in mod clar, obligatia de restituire in continuare a taxelor incasate cu incalcarea normelor comunitare .
Totodata Curtea stabileste ca scutirea de la plata taxei, in cazul autovehiculelor pentru s-a achitat taxa, nu inlocuieste obligatia de restituire a acesteia .
e4c5 a scris:

@mariusmarian
Din spusele d-voastra eu nu am inteles ce prejudiciu v-a provocat vanzatorul :( .La data la care v-a vandut autoturismul dosarul de recuperare al taxei ilegale era pe rol. N-a inselat nici fiscul, cand a introdus actiunea era proprietar. Nu vad de ce v-ar fi comunicat d-voastra date despre existenta dosarului. Cel mult puteti sa mergeti la fisc, ei v-au spus ,,adevarul", dar nu tot. Puteau sa noteze in adeverinta ca taxa nu a fost recuperata, dar pe rolul instantei se afla un proces, etc, etc. Va deranjeaza ca n-a fost nataflet si si-a cunoscut si mai ales si-a castigat un drept ? Toti ar trebui sa ne cunoastem drepturile si sa cerem sa ne fie respectate ! Data fiind situatia din Romania referitoare la aceste ,,taxe" de tot felul, de mediu, de poluare, de timbru de mediu #-o si D-zeu mai stie ce au nascocit si vor nascoci cei ce ne fac bine impotriva vointei noastre, problema ridicata de @mariusm... ar merita un ,,studiu de caz" !


Cum dom'le ce prejudiciu i-a creat omului, asta e buna! Pai omul a cumparat masina cu toate drepturile ca nu putea sa o cumpere fara sa-i fi achitat vanzatorului si taxa de mediu platita, care la momentul vanzarii era valida... Pai daca vanzatorul a instrainat masina ce drept moral mai are sa ceara bani dupa urma ei?!? Iar la momentul vanzarii ulterioare s-a constatat ca taxa fusese restituita astfel incat noul proprietar tre sa achite din nou taxa ceea ce face ca pretul masinii sa fie mai mic, de aici si prejudiciul... De ce nu si-a recuperat primul proprietar taxa inainte de vanzare iar apoi sa vanda masina fara taxa, nu asa era cinstit? Ori aici este vorba de o inselatorie legala, culmea permisa si de lege! Rusine legiutorului pentru astfel de legi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa recuperez taxa de poluare? dacidaci dacidaci Buna seara Am achizitionat in 26.07.2008 un Iveco din Germania si in data de 24.09.2008 am achitat taxa de poluare in valoare de 5.294,00 ron la Adm. sct. 4. ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare plãtita (înainte de 15 martie) - dosar de înmatriculare refuzat observ observ Ca sa luam lucrurile în ordinea lor cronologica: [b]08.03.2013[/b] - M-am prezentat la Finanțe pentru calcularea taxei de poluare. Am primit un ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto n_roxxanne n_roxxanne Daca am platit taxa auto pentru prima inmatriculare a unei masini cumparata in Romania dar adusa de afara in luna iulie 2014 pot cere recuperarea ei?multumesc. (vezi toată discuția)