Clauza de neconcurenta prin care salariatul sa fie obligat ca dupa incetarea contractului sa nu presteze, in interes propriu sau al unui tert, o activitate care se afla in concurenta cu cea prestata la angajatorul sau, in schimbul unei indemnizatii de neconcurenta lunare pe care angajatorul se obliga sa o plateasca pe toata perioada de neconcurenta. La prezentul contract individual de munca se va anexa un act aditional prin care se vor negocia personal de catre salariat in mod concret activitatile ce sunt interzise salariatului la data incetarii contractului, cuantumul indemnizatiei de neconcurenta lunare, perioada pentru care isi produce efectele clauza de neconcurenta, tertii in favoarea carora se interzice prestarea activitatii, precum si aria geografica unde salariatul poate fi in reala competitie cu angajatorul, conform art 21 si urm din C.m.
Asta scrie in contract legat de neconcurenta. Din acest paragraf eu inteleg ca ar trebui sa primesc o suma de bani de la firma atata timp cat nu voi lucra la o firma concurenta. Asta sigur nu se va intampla, pentru ca am ajuns sa ii cunosc pe cei din firma si sigur au ei o scuza sa nu faca asa ceva. Nici nu doresc asa ceva; vreau doar sa nu imi fie limitat dreptul la o viitoare angajare. Sa am posibilitatea sa lucrez undeva si astfel sa imi castig banii, ca nu am nevoie de pomana.
Am mai semnat o conventie in care zicea tot asa ca sunt obligat sa nu desfasor activitati care se afla in concurenta cu cea prestata de firma angajatoare pe durata contractului si 2 ani dupa incetare. Aici sunt trecute in jur de 20 de activitati care au legatura cu domeniul firmei angajatoare. De asemenea sunt trecuti tertii la care nu am voie sa lucrez (sunt trecuti toti din orasul meu plus orice alte societati comerciale avand acelasi obiect principal sau secundar de activitate ca firma) si aria geografica unde pot fi in concurenta cu actuala firma (toata Romania).
Azi am primit si vestea oficiala ca va trebui sa plec din firma deoarece nu am vrut sa imi fac PFA. Maine va trebui sa merg sa semnez actele, asa ca va rog sa imi spuneti ce pot sa fac astfel incat sa pot sa ma angajez altundeva.