avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... apa meteo
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

apa meteo

cum se calculeaza de catre furnizorul de apa -apa meteo- in ce conditii trebuie sa se plateasca apa meteo?
din cate stiu eu daca in jurul blocului pe o distanta de 2-3 metri jur imprejur sunt guri de canal de colectare a apei de ploaie si de la zapada topita de pe terasele blocului atunci se plateste apa meteo in functie de o suprafata masurata,de furnizor...?si aceasta se imparte proprietarilor la plata in functie de suprafata locuintei (cota parte indiviza)
eu intreb aceasta pentru ca la blocurile pe care le administrez de maine urmeaza sa vina cineva de la apa si sa vada cat ar trebui sa se plateasca apa meteo dar eu am acolo in jurul blocurilor toate gurile de canal fara gauri-care nu colecteaza apa ci doar pt a fi acces la tevi si conducte...ma puteti lamuri si pe mine va rog... :)
mentionez ca pana acum proprietarii acestor blocuri care le am in administrare si de care vorbesc , au platit apa meteo asociatiei in functie de nr de pers(0.78 lei pers) dar pe factura de la furnizor nu aveau trecuta apa meteo...adica se incasa de la proprietari dar nu se platea mai departe :( aceasta asociatie veche din care s-au desprins blocurile admin.de mine-este formata numai din administrator si atat-el taie si spanzura-chiar daca are in administrare 900 apart...de 25 de ani el e singurul pe acolo-si cu foarte multe cunostinte sus puse-
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2013
laurab82, utilizator
Cel mai recent răspuns: rov61 , utilizator 21:00, 25 Aprilie 2020
Cu apa acest canal meteo au fost multe discutii. Daca in localitatea dvs. se mentine aceasta prevedere, atunci apare distinct si in contractul de furnizare pe care l-ati incheiat cu firma distribuitoare de apa-canal si pe factura pe care o primiti o sa gasiti in anexa si asemenea sume. Cantitatea de canal meteo se raporteaza la suprafata terasei blocului (mp) care se inmulteste cu un coeficient stiintifico-fantastic care reprezinta o medie a precipitatiilor anuale din zona respectiva tinand cont de o statistica pe care nush cine o face...
Oricum, valoarea introdusa nu este mare, insa daca este introdusa, trebuie repartizata proprietarilor, proportionala cu cota-parte indiviza de proprietate.
La noi la Iasi, acest ”articol” se introduce numai la agentii economici arondati as. prop., functie de ce suprafete au acestia sau parte din suprafetele detinute in comun cu as. prop.
Deci nu depinde de cate guri de canal aveti sau alte considerente... Chestia este ca aceasta apa este o apa curata care pur si simplu ”spala” conductele colectoare ale municipalitatii, deci per total fac un bine, insa avand in vedere ca toata aceasta apa pluviala este colectata si trimisa in bazinele de colectare (unde deasemeni diluiaza apele menajere colectate si pline de tot felul de chimicale) si neutralizare care apoi vor fi evacuate. Deci practic, ne aducem obolul la tratarea si neutralizarea acestor ape uzate, de parca ar mai fi ramas ceva pe lumea aceasta pe care sa nu o platim...
multumesc pentru raspuns - asociatia inca nu a incheiat contract cu ACET-UL- firma care furnizeaza apa///pentru ca mai sunt niste datorii de achitat de vechea asociatie dar o sa incheie cat de curand de aceea vreau sa ma informez din timp... :)
daca se plateste si apa meteo-la noi se specifica pe factura- apa potabila, apa canal si apa meteo...acestea trei,daca nu se plateste-nu se spune nimic de ea-
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2013
laurab82, utilizator
Cum adica "nu se spune nimic de ea"?

Pentru ca valoarea din factura a apei meteo este extrem de mica fata de valoarea apei si canalizarii (0.2%), parerea mea este s-o introduceti in valoarea AR si intra la repartizare in functie de consum.
Eu am inteles altfel: daca in factura nu se face referire la articolul "canalizare meteo", inseamna ca nu aveti asa ceva de plata.
Informatia apare si pe prima pagina, cat si in anexa. Cum spuneam daca este, valoarea este f. mica...
Bine, informati-va si ne spuneti - dar despre care localitate este vorba?
Pe factura de la compania de apa exista , separat , rubrica meteo si se refera la volumul precipitatiilor din luna de raportare , in functie de raportarile efectuate la nivel de judet. Avand in vedere ca volumul de precipitatii nu are nicio legatura cu numarul de persoane care domiciliaza intr-un apartament , repartizarea se face , logic , pe cota parte indiviza comuna detinuta de fiecare proprietar si trecuta in actul de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costul apei meteo dan61 dan61 As vrea sa va rog sa mi spuneti cum se repartizeaza costul apei meteo? (vezi toată discuția)
Apa pluviala eugarizn eugarizn Buna ziua Imi poate spune si mie cineva care este pretul apei pluviale si la ce cheltuieli o putem incadra ? ma refer la Bucuresti , am ... (vezi toată discuția)