avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Drepturi banesti
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Drepturi banesti

Buna ziua! Lucrez la o Gradinita de stat in judetul Timis! Am castigat un proces care este irevocabil si trebuie sa imi dea suma de aprox 100 de milioane vechi! Dar ei acum spun ca o sa imi dea un anumit procentaj anual de exemplu anul accesta vrea sa imi dea 5%...pana la 5 ani au spus ca termina tot! Ce ii de facut? Nu mi se pare corect! Sa apelez la un executor judecatoresc?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:19, 4 Aprilie 2013
Cand a fost pronuntata hotararea judecatoreasca?
Aprox 3 luni! Mai exact pe la inceputul anului!
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2013
Daniel1900, utilizator
1. Daca hotararea a devenit executorie in 2013 , atunci sunt aplicabile prevederile de mai jos
Articolul XI din OUG nr.92/2012
(1) Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituţiile şi autorităţile publice, devenite executorii în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2013, se va realiza astfel:
a)în primul an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 5% din valoarea titlului executoriu;
b)în al doilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 10% din valoarea titlului executoriu;
c)în al treilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu;
d)în al patrulea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu;
e)în al cincilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 35% din valoarea titlului executoriu.
(2) În cursul termenului prevăzut la alin. (1), orice procedură de executare silită se suspendă de drept.


2. Daca hotararea a devenit executorie in perioada 01.01.2012 - 31.12.2012 , atunci sunt aplicabile prevederile de mai jos
Art. 14, OG nr.17/2012:
(1) Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei ordonante, plata neefectuata a sumelor stabilite prin hotarari judecatoresti reprezentand drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii in perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2012, se va realiza in aceleasi conditii cu cele prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, aprobata cu modificari prin Legea nr. 230/2011, ale carei dispozitii se aplica in mod corespunzator.

Prin urmare, plata se va face esalot si nu integral ...
Da am inteles! Dar un expert judiciar imi zice ca sa iau un executor judecatoresc ca se poate primi bani mai repede ! Ceva in genul asta! Ii adevarat?
Sentina a fost data la sfaristul anului 2012! Deci nu se poate primi in mai putine transe? Multumesc

Alte discuții în legătură

Drept salarial - ce suma de bani i se va plăti ? oanaportar oanaportar Bună dimineața ! Vă rugăm să ne ajutați cu un sfat în legătură cu următoarea situație: - va trebui să punem în executare o hotărâre ... (vezi toată discuția)
Interpretarea articol din lege Ilinca1958 Ilinca1958 Buna ziua, Va rog tare mult sa ma lamuriti in ceea ce priveste modul de interpretare a urmatorului articol din OUG 83/20014 [i][b]Art. 34. - (1) Plata ... (vezi toată discuția)
Plata drepturilor salariale castigate in instanta Cecilia-S Cecilia-S Cum se face plata unor drepturi salariale castigate in instanta prin hotarare definitiva si irevocabila din 1 aprilie 2014. Mentionez ca lucrez in institutie ... (vezi toată discuția)