Buna ziua! Lucrez la o Gradinita de stat in judetul Timis! Am castigat un proces care este irevocabil si trebuie sa imi dea suma de aprox 100 de milioane vechi! Dar ei acum spun ca o sa imi dea un anumit procentaj anual de exemplu anul accesta vrea sa imi dea 5%...pana la 5 ani au spus ca termina tot! Ce ii de facut? Nu mi se pare corect! Sa apelez la un executor judecatoresc?
1. Daca hotararea a devenit executorie in 2013 , atunci sunt aplicabile prevederile de mai jos Articolul XI din OUG nr.92/2012
(1) Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituţiile şi autorităţile publice, devenite executorii în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2013, se va realiza astfel:
a)în primul an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 5% din valoarea titlului executoriu;
b)în al doilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 10% din valoarea titlului executoriu;
c)în al treilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu;
d)în al patrulea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu;
e)în al cincilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 35% din valoarea titlului executoriu.
(2) În cursul termenului prevăzut la alin. (1), orice procedură de executare silită se suspendă de drept.
2. Daca hotararea a devenit executorie in perioada 01.01.2012 - 31.12.2012 , atunci sunt aplicabile prevederile de mai jos
Art. 14, OG nr.17/2012:
(1) Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei ordonante, plata neefectuata a sumelor stabilite prin hotarari judecatoresti reprezentand drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii in perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2012, se va realiza in aceleasi conditii cu cele prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, aprobata cu modificari prin Legea nr. 230/2011, ale carei dispozitii se aplica in mod corespunzator.
Prin urmare, plata se va face esalot si nu integral ...