avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drept salarial - ce suma de bani i se va plăti ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drept salarial - ce suma de bani i se va plăti ?

Bună dimineața !
Vă rugăm să ne ajutați cu un sfat
în legătură cu următoarea situație:
- va trebui să punem în executare o hotărâre judecătorească
prin care un angajat a câștigat o sumă de bani
drept diferențe salariale
- hotărârea a devenit executorie la data de 21.10.2018 și
- hotărârea a rămas definitivă și irevocabilă la data de 17.01.2019
- acum institutia va trebui să dea o decizie
de punere în executare a hotărârii

Vă rugăm frumos să ne ajutați cu un răspuns,
cum ar trebui procedat corect:
- în Decizia internă va trebui să se spună
1. - că angajatului i se va plăti suma prevăzută în hotărâre ?
sau
2. - că angajatului i se va plăti eșalonat suma prevăzută în hotărâre ?
adică
se dispune calculul plăților conform art.6 alin.1 , alin.2 și alin.4 din OUG nr.90 /2017 ?

Art. 6 din OUG nr.90 /2017:
(1)Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituţiile şi autorităţile publice, devenite executorii în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2018, se va realiza astfel:
a)în primul an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 5% din valoarea titlului executoriu;
b)în al doilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 10% din valoarea titlului executoriu;
c)în al treilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu;
d)în al patrulea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu;
e)în al cincilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 35% din valoarea titlului executoriu.
(2)Procedura de plată eşalonată prevăzută la alin. (1) se aplică şi în ceea ce priveşte plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti devenite executorii în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2018, având ca obiect acordarea de daune-interese moratorii sub forma dobânzii legale pentru plata eşalonată a sumelor prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea unor drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.
(4)Sumele prevăzute la alin. (1), plătite în temeiul prezentei ordonanţe de urgenţă, se actualizează cu indicele preţurilor de consum comunicat de Institutul Naţional de Statistică.
(5)La sumele actualizate în condiţiile alin. (4) se acordă dobânda legală remuneratorie, calculată de la data la care hotărârea judecătorească a rămas executorie.
Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2019
oanaportar, utilizator
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 11:47, 2 Iulie 2019
Se va mentiona :

Angajatului i se va plăti suma de ................................. lei prevăzută în hotărârea nr. ........./ ................... pronuntata de catre ............, definitiva, esalonat , conform OUG 90/2017, astfel :
.....
Va multumim din suflet pentru ajutor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire suma încadrare greșită în 5 ani ASOCIATIABLOCMOLDOVITA ASOCIATIABLOCMOLDOVITA Bună ziua Recent am câștigat un proces cu institutul la care am lucrat , în prezent sunt pensionara. Am primit din partea institutului o recomandată prin ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti provenite din titluri executorii dana manea dana manea Drepturile banesti de natura salariala stabilite in favoarea angajatiilor din institutii publice, devenite executorii in anul 2017, se mai platesc esalonat? ... (vezi toată discuția)
Interpretare art.34 din hg 83/2014 Ikymar Ikymar (1) Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului ... (vezi toată discuția)