avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariale

Diferentele salariale castigate prin hotarare judecatoresca se platesc integral sau esalonat pe 5 ani ?Va rog baza legala.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:28, 10 Noiembrie 2017
Daca vorbim despre sectorul bugetar, se platesc esalonat pe 5 ani.


OUG 99/2016
Art. 13
(1) Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituțiile și autoritățile publice, devenite executorii în perioada 1 ianuarie- 31 decembrie 2017, se va realiza astfel:

a) în primul an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 5% din valoarea titlului executoriu;

b) în al doilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 10% din valoarea titlului executoriu;

c) în al treilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 25% din valoarea titlului executoriu;

d) în al patrulea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 25% din valoarea titlului executoriu;

e) în al cincilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 35% din valoarea titlului executoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti provenite din titluri executorii dana manea dana manea Drepturile banesti de natura salariala stabilite in favoarea angajatiilor din institutii publice, devenite executorii in anul 2017, se mai platesc esalonat? ... (vezi toată discuția)
Drept salarial - ce suma de bani i se va plăti ? oanaportar oanaportar Bună dimineața ! Vă rugăm să ne ajutați cu un sfat în legătură cu următoarea situație: - va trebui să punem în executare o hotărâre ... (vezi toată discuția)
Plata drepturilor salariale castigate in instanta Cecilia-S Cecilia-S Cum se face plata unor drepturi salariale castigate in instanta prin hotarare definitiva si irevocabila din 1 aprilie 2014. Mentionez ca lucrez in institutie ... (vezi toată discuția)