avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DREPTURI BANESTI PROVENITE DIN TITLURI EXECUTORII
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DREPTURI BANESTI PROVENITE DIN TITLURI EXECUTORII

Drepturile banesti de natura salariala stabilite in favoarea angajatiilor din institutii publice, devenite executorii in anul 2017, se mai platesc esalonat? Potrivit carei legislatii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:01, 24 Octombrie 2017
OUG 99/2016 (aprobata prin Legea nr.152 din 28 iunie 2017)
Art. 13.
(1) Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituțiile și autoritățile publice, devenite executorii în perioada 1 ianuarie- 31 decembrie 2017, se va realiza astfel:
a) în primul an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 5% din valoarea titlului executoriu;
b) în al doilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 10% din valoarea titlului executoriu;
c) în al treilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 25% din valoarea titlului executoriu;
d) în al patrulea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 25% din valoarea titlului executoriu;
e) în al cincilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 35% din valoarea titlului executoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale Cristea Lidia Cristea Lidia Diferentele salariale castigate prin hotarare judecatoresca se platesc integral sau esalonat pe 5 ani ?Va rog baza legala.Multumesc! (vezi toată discuția)
Drepturi salariale Ciafalau Gica Ciafalau Gica Buna ziua, Lucrez in învățământ, nu mi s-au plătit 38 zile concediu de odihna. Am castigat in instanta dreptul de a fi plătit. Acum mi se spune de ... (vezi toată discuția)
Plata drepturi salariale noa noa Daca un salariat a actionat in judecata angajatorul insa s a pensionat inainte de emiterea hotararii definitive prin care instanta ii acorda drepturile de ... (vezi toată discuția)