avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restituire suma încadrare greșită în 5 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restituire suma încadrare greșită în 5 ani

Bună ziua
Recent am câștigat un proces cu institutul la care am lucrat , în prezent sunt pensionara. Am primit din partea institutului o recomandată prin care sunt anunțată că suma va fi restituita pe decursul a 5 ani , cea mai mare parte în ultimul an. Am cerut și o adeverință pentru recalcularea pensiei și răspunsul a fost că voi primi în fiecare an cate o adeverință . Consider că sunt nedreptățită și aș fi dorit să primesc întreaga sumă și adeverință necesara acum după terminarea procesului . Va rog să-mi spuneți părerea dvs! Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:05, 23 Mai 2018
Când s-a pronunțat hotărârea judecătorească definitiva?
Este un proces colectiv inițiat de sindicat la care am participat mai mulți angajați și care. s-a terminat la începutul lunii, eu am primit recomandată marți 22 mai. Multumesc
OUG 90/2017
Art. 6.
(1) Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituțiile și autoritățile publice, devenite executorii în perioada 1 ianuarie- 31 decembrie 2018, se va realiza astfel:

a) în primul an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 5% din valoarea titlului executoriu;

b) în al doilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 10% din valoarea titlului executoriu;

c) în al treilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 25% din valoarea titlului executoriu;

d) în al patrulea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 25% din valoarea titlului executoriu;

e) în al cincilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 35% din valoarea titlului executoriu.

(2) Procedura de plată eșalonată prevăzută la alin. (1) se aplică și în ceea ce privește plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești devenite executorii în perioada 1 ianuarie- 31 decembrie 2018, având ca obiect acordarea de daune- interese moratorii sub forma dobânzii legale pentru plata eșalonată a sumelor prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea unor drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.

(3) În cursul termenului prevăzut la alin. (1), orice procedură de executare silită se suspendă de drept.

(4) Sumele prevăzute la alin. (1), plătite în temeiul prezentei ordonanțe de urgență, se actualizează cu indicele prețurilor de consum comunicat de Institutul Național de Statistică.

(5) La sumele actualizate în condițiile alin. (4) se acordă dobânda legală remuneratorie, calculată de la data la care hotărârea judecătorească a rămas executorie.


(6) Prin ordin al ordonatorilor principali de credite va fi stabilită procedura de efectuare a plății titlurilor executorii, cu respectarea termenelor prevăzute la alin. (1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept salarial - ce suma de bani i se va plăti ? oanaportar oanaportar Bună dimineața ! Vă rugăm să ne ajutați cu un sfat în legătură cu următoarea situație: - va trebui să punem în executare o hotărâre ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! vă rog să mă ajutați in legătură cu următoarea ... florina11 florina11 Bună ziua! Vă rog să mă ajutați in legătură cu următoarea speță: Cum se procedează în legătură cu plata drepturilor (ajutoarelor) salariale ... (vezi toată discuția)
Interpretarea articol din lege Ilinca1958 Ilinca1958 Buna ziua, Va rog tare mult sa ma lamuriti in ceea ce priveste modul de interpretare a urmatorului articol din OUG 83/20014 [i][b]Art. 34. - (1) Plata ... (vezi toată discuția)