avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale acordare de tichete de masa la srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

acordare de tichete de masa la srl

am un srl cu 3 angajati,ce avantaje am daca acord tichetele de masa si ce dezavantaje exista?
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 10:37, 24 Februarie 2009
Avantajul major este ca:

Legea nr.142/1998

Art. 8. - (1) Sumele corespunzătoare tichetelor de masă acordate de angajator, în limitele valorii nominale prevăzute la art. 3, sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, iar pentru salariat sunt scutite de plata impozitului pe venitul sub formă de salariu.

(2) Sumele prevăzute la alin. (1) nu se iau în calcul nici pentru angajator, nici pentru salariat la stabilirea drepturilor şi obligaţiilor care se determină în raport cu venitul salarial.

Dezavantaje nu exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 Buna ziua, am si eu o mare nelamurire cu privire la tichete de masa, si anume: in Codul fiscal mentioneaa ca pentru angajator sunt cu deductibilit limitata, ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului - bonuri de masa popoviciu13 popoviciu13 Buna, la calcularea indemnizatiei pt. cresterea copilului se ia in calcul si valoarea bonurilor de masa? (vezi toată discuția)
Tichete de masa impozitate cf oug 58/2010 alcibiade alcibiade Legea 142 privind tichetele de masa prevedea : Art. 8 (1)Sumele corespunzătoare tichetelor de masă acordate de angajator, în limitele nominale prevazute ... (vezi toată discuția)