avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Protectie informatii cu caracter personal!
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Protectie informatii cu caracter personal!

Buna ziua,

Un prieten si-a luat un domeniu web de la o firma X si un spatiu web la firma Y.
Zilele trecute a observat ca un site (care prezinta statistici referitoare la diverse alte site-uri) a publicat printre altele si datele personale ale prietenului meu (nume,adresa de domiciliu, telefon...).
A contactat una din firmele de mai sus si raspunsul lor a fost:
"Datele proprietarului unui domeniu sunt vizibile pe internet atat timp cat nu este achizitionat un serviciu de protectie ID , acest lucru se face la firma de unde este cumparat numele de domeniu."

Acest tip de date nu ar trebui sa fie implicit protejate?
Ce s-ar putea face in aceasta situatie?

Multumesc!
George
Cel mai recent răspuns: Claudia Jelea , Avocat 22:37, 5 Aprilie 2013
In principiu datele despre cine detine un website sunt publice. Aici intervine un truc, prin folosirea unei firme interpuse (de ex. din Noua Zeelanda) se poate ascunde identitatea detinatorului, iar firma dezvaluie identitatea doar daca un tribunal neo-zeelandez emite mandat in acest sens.

Prin dezvaluirea datelor deja publice nu s-a incalcat nicio lege, pot exista cel mult drepturi de autor asupra bazei de date, dar ar fi greu de demonstrat ca ele au fost incalcate si nici nu cunosc daca autoritatea care detine baza de date considera ilegala republicarea lor.
Firma X este din Romania sau din afara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aflare adresa detinator / administrator site / domeniu web RoSo RoSo Buna ziua, Am primit un mesaj nesolicitat pe adresa mea privata de e-mail. Am intrat pe site-ul caruia i se facea reclama in mesaj, insa acolo nu exista ... (vezi toată discuția)
Nume domenii web asemanatoare. se incalca vreun drept? CGB86 CGB86 Detin un site cu numele (dau un exemplu) www.a-b.ro. Azi am primit o somatie prin care mi se aduce la cunostinta ca incalc drepturile de autor pentru ca detin ... (vezi toată discuția)
Trademarkuri diferite pe aceleasi cuvinte Stadva Stadva De curand am achizitionat domeniul gettingdown.co.uk .Am verificat existenta trademarkului , in UK , pe expresia [i]getting down [/i] si nu am gasit . Dupa ce ... (vezi toată discuția)