avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general MICROINTREPRINDERE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

MICROINTREPRINDERE

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc cum este corect sa platesc impozit.
Din martie mi-am deschis un SRL, sunt singurul actionar, nu am angajati si am un contract de management cu o firma de asigurari (nu inchei asigurari, nu sunt broker si nici agent de asigurari). Codul CAEN 7022, mi-am deschis SRL-ul doar pentru acest job, asa imi incasez salariul.
Unii imi spun ca ma incadrez ca microintreprindere, alţii nu.

Ma puteti ajuta?

Multumesc,

A
Cel mai recent răspuns: Andra_m , utilizator 10:34, 1 Aprilie 2013
Buna dimineata,
Vedeti daca va incadrati la art.112^2 alin.(6) litera c din Codul Fiscal, care prevede urmatoarele:

"6) Nu sunt obligate să aplice sistemul de impunere reglementat de prezentul titlu persoanele juridice române care:

a) desfăşoară activităţi în domeniul bancar;

b) desfăşoară activităţi în domeniile asigurărilor şi reasigurărilor, al pieţei de capital, cu excepţia persoanelor juridice care desfăşoară activităţi de intermediere în aceste domenii;

c) desfăşoară activităţi în domeniile jocurilor de noroc, consultanţei şi managementului"
Mie mi-ar fi mai usor cu impozitul de 3% dar nu sunt sigura daca este si corect.
Nu ma pricep mai deloc la acest domeniu asa ca va rog sa+mi spuneti daca este corect sa aplic impozit de 3% sau nu.



Eu zic ca nu va incadrati la microintreprinderi, avand in vedere prevederile art.112^2 alin.(6) litera c din Codul Fiscal si faptul ca dumneavoastra va desfasurati activitatea in baza unui contract de management .
Atunci de ce mai jos este trecut ca exceptie "persoanele juridice care desfăşoară activităţi de intermediere în aceste domenii, în domeniile jocurilor de noroc, consultanţei şi managementului; "


Definiţia microîntreprinderii

O microîntreprindere este o persoană juridică română care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:

- realizează venituri, altele decât cele din activităţi în domeniul bancar, în domeniile asigurărilor şi reasigurărilor, al pieţei de capital, cu excepţia persoanelor juridice care desfăşoară activităţi de intermediere în aceste domenii, în domeniile jocurilor de noroc, consultanţei şi managementului;

- a realizat venituri care nu au depăşit echivalentul în lei al 65.000 euro;

- capitalul social este deţinut de persoane, altele decât statul şi autorităţile locale.



Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Microintreprindere caen 7320 baga baga Buna ziua O firma care inregistreaza venituri din studierea pietei, CAEN 7320 poate fi considerat microintreprindere (cifra de afaceri sub 65.000 euro), ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venituri din activitati cu cod caen 7022 si 6622 robertdrilea robertdrilea Buna ziua, Am doua situatii: O firma care are in CUI codul CAEN 4711 dar a obtinut venituri in 2012 prin activitati din codul CAEN 7022 (consultanta in ... (vezi toată discuția)
Srl cu caen 6619 CLAUDIUPREJBAN CLAUDIUPREJBAN o societate comerciala cu CAEN 6619, ce impozit plateste? 3% sau 16%? intreb pentru ca unele contabile zic ca 3% altele ca 16%. sunt firme care declara ca ... (vezi toată discuția)