avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Abonamentul radio - tv este obligatoriu la toate ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Abonamentul radio - tv este obligatoriu la toate proprietatile imobiliare?

Am o casa in proprietate in alt judet fata de adresa din buletin,platesc impozit ,apa ,curent atat cat consum in scurtele vizite pe acolo,am facut o cerere la Enel, sa fiu scos de la plata obligatorie!!! a abonamentului r-tv deoarece nici nu am asa ceva acolo(radio +tv) si nici nu urmaresc tvr iar radio nu am!Am dat o declaratie pe proprie raspundere ca nu am asemenea aparate acolo,,intrbarea mea este:-ce se poate intampla daca eu doresc sa stau mai mult timp (1-3 luni)la acea proprietate si am la mine un laptop sau doresc sa imi fac un abonament la net pt un pc? In temeiul carei legi ma obliga sa fac abonament r-tv daca eu nu folosesc asa ceva la propriu? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 14:14, 1 Aprilie 2013
Nu se va intampla nimic chiar daca locuiti tot dvs. acolo, conditia este sa nu locuiasca altcineva.
Pe site-ul ENEL scrie ca la declaratia pe propria raspundere trebuia sa anexati copii dupa factura ENEL de la locul de domiciliu si dupa cea de la locuinta pentru care solicitati scutirea, deschideti linkul de la intrebarea Ce persoane fizice sunt exceptate sau scutite de la plata taxelor radio şi TV?
[ link extern ]

Tot acolo scrie:
Declaraţiile pe propria răspundere date de persoanele fizice pentru exceptarea de la plata taxei pentru serviciul public de radiodifuziune se vor reînnoi anual cu cel puţin 30 de zile înainte de împlinirea termenului de 12 luni de la ultima declaraţie depusă, pentru a putea beneficia in continuare de exceptare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa radio-tv pe factura enel ianuarie_201173 ianuarie_201173 Buna ziua, In cazul in care sunt abonat al unei societati de CATV (RDS-RCS) si detin numai TV nu si Radio, mai sunt obligat sa platesc abonamentul Radio TV ... (vezi toată discuția)
Taxa radio este obligatorie pt apartamentele la care nu locuieste nimeni? Marius Nou Marius Nou Buna ziua! Detin un apartament la care nu mai locuiesc de mai mulţi ani si am instiintat furnizorul de energie electrica de acest lucru pentru a fi scutiti ... (vezi toată discuția)
Abonament radio-tv ilierodica ilierodica Buna ziua Am o casa la curte nelocuibila deoarece parintii sunt decedati nu detin aparat radio-tv la aceasta adresa {am aruncat totul casa este goala urmeaza ... (vezi toată discuția)