avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vot in Adunarea Generala a Asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vot in Adunarea Generala a Asociatiei

Buna ziua
Va rog sa m-a ajutati cu o problema. Mai este in vigoare capitolul mai jos mentionat? Daca da, atunci pentru a vota alegerea presedintelui si a comitetului, 1 proprietar din bloc care are mai multe apartamente, are 1 singur vot? Din ce inteleg eu asa este. Doar cand se iau hotarari pentru stabilirea fondului de investitii, se tine cont de cotele parte din propietatea comuna.

CAPITOLUL IV
Organizarea şi funcţionarea asociaţiei de proprietari

Art. 25

(1) Pentru adoptarea hotărârilor în adunarea generală a asociaţiei de proprietari, se vor avea în vedere următoarele:

a) fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa;

b) pentru hotărârile cu privire la stabilirea fondurilor de investiţii pentru consolidare, reabilitare şi modernizare, votul fiecărui proprietar are o pondere egală cu cota-parte din proprietatea comună;

c) proprietarul poate fi reprezentat în adunarea generală de către un membru al familiei sau de către un alt reprezentant care are o împuternicire scrisă şi semnată de către proprietarul în numele căruia votează;

d) un membru al asociaţiei de proprietari poate reprezenta unul sau mai mulţi membri absenţi, dacă prezintă împuternicire semnată de către proprietarii în numele

Interventie moderator
Va rugam sa nu mai scrieti mesajele cu majuscule. Incalcati regulamentul forumului.
Scrierea cu majuscule este privita ca tiparea in cazul discutiilor verbale, si nu cred ca doriti sa tipati la participantii la discutie.
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2013
arockz, utilizator
Cel mai recent răspuns: Aleko , utilizator 18:24, 5 Aprilie 2013
Art 25 al a) din L nr 230/2007 fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa

Pe cale de consecinta ,un proprietar care detine "n" apartamente ,are dreptul la cate un vot pentru fiecare proprietate detinuta in imobil

Fiecare apartament este "o proprietate" deoarece are numar cadastral separat.
Din 10 apartamente ale unui singur proprietar s-ar putea obtine 10 apartamente cu 10 proprietari diferiti chiar a doua zi, prin vanzare. Si atunci ce faceti? Ii considerati pe aia 10 cu un singur vot?
Proprietate inseamna in litera legii un numar cadastral. In lege nu se scriu metafore.

Interventie moderator
Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule. Incalcati regulamentul de postare in forum.
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2013
elga50, moderator
Multumesc.Dar daca eu am 1 apatrament,10 locuri de parcare la subsolul cladirii si 10 boxe toate cu numar cadastral,inseamna ca am 21 voturi?
Pentru partea cu apartamentele aveti un vot.
Pentru spatiile anexe, da, aveti 20 voturi.
Numai astazi de 1 aprilie aveti 21 de voturi.:belay:
Indiferent cate apartamente are cineva intr-un bloc, un om are un singur vot cu exceptia hotararilor ce privesc investitiile si reparatiile mari unde votul este proportional cu cota indiviza de proprietate sau suparafata utila a proprietatilor pe care le are in acea asociatie.
Daca legiuitorul ar fi vrut ca un cetatean ce detine mai multe proprietati in aceiasi asociatie sa aiba mai multe voturi ar fi stabilit-o asa cum a facut-o in art. 25 din legea 230 cu privire la hotararile ce se iau cu privire la stabilirea fondurilor de investiţii pentru consolidare, reabilitare şi modernizare, unde votul fiecărui proprietar are o pondere egală cu cota-parte din proprietatea comună.
In legislatie atunci cand se spune de vot, acesta este al membrilor, al proprietarilor, al participantilor si nu se vorbeste de votul "apartamentelor", al "proprietatilor", al "spatiilor cu alta destinatie" ...
Asadar un proprietar poate avea un apartament sau 7 in asociatie, participa la adunarea generala si-atunci cand ridica mana "pentru" se numara un vot si nu 7 voturi, sigur cu exceptia amintita mai sus.
Proprietarul Georgescu are un apartament devine membru al asociatiei la infiintarea asociatiei sau ulterior si are calitatea de "membru al asociatiei".
Daca dl. Ionescu are 3 apartamente, devine membru al asociatiei la infiintare sau ulterior si are calitatea de "membru al asociatiei" su nu de "membri ai asociatiei" de "trimembri ai asociatiei" ... Este doar dl Ionescu membru al asociatiei, la singular.

Alte discuții în legătură

Cvorumul necesar adoptării hotărârii asociaţiei de proprietari. raportarea la numărul de proprietăţi sau la numărul de membri ai condominiului. petunie petunie Buna ziua La întrunirea cvorumului necesar adoptării unei hotărâri a asociaţiei de proprietari, raportarea trebuie făcută la numărul de ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari - bloc nou jojoblg jojoblg Buna ziua! Ne-am mutat de curand intr-un bloc nou. Recent s-a pus discutia infiintarii asociatiei de proprietari. Dezvoltatorul a \"contactat\" o firma externa ... (vezi toată discuția)
De câte ori pe an trebuie sa se intruneasca asociatia de proprietari ... gerhardt gerhardt de cite ori pe an trebuie sa se intruneasca Asociatia de proprietari ? si daca trebuie inregistrata in registrul Blocului ? (vezi toată discuția)