avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE SILITA-bunuri persoanale administrator
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE SILITA-bunuri persoanale administrator

Buna ziua,

In cererea de executare inaintata executorului daca se mentioneaza numele administratorului societatii debitoare; executorul se poate rasfrange si asupra bunurilor lui personale? ... doar datorita acestei mentiuni? nu ar fi normal sa fi existat in prealabil un instrument de plata avalizat de adm. soc. debitoare??
Va rog sa ma ajutati!:(
Cel mai recent răspuns: elenaa25 , utilizator 11:26, 1 Aprilie 2013
Daca nu exista un aval dat in nume personal, o fidejusiune sau o sentinta de atragere a raspunderii administratorului, bunurile acestuia nu pot fi executate de catre creditorii societatii pe care o administreaza.
Asociatii/administratorii pot fi trasi la raspundere doar in anumite situatii prevazute expres de lege. De exemplu, in cazul in care au tinut contabilitate dubla, inc azul in care au folosit creditele in scop personal, in cazul in care au favorizat anumiti creditori in favoarea altora, etc. Vedeti legea falimentului, sunt specificate toate spetele acolo.
multumesc ca mi-ati elucidat problema!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sume neclare ONU EMIL ONU EMIL Am cesionat partiel sociale ale uni S.R.La(fara probleme,datorii) gratuit unei persoane in 02.06.2008,aceasta a inscris soc. la ORC in 08.07.2008 .In acceasi ... (vezi toată discuția)
Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)
Executare silita - ridicare bun din patrimoniu genni genni Buna, Un administrator al unei societati A nu si-a achitat un furnizor al soc.B. Soc. B vine sa-i ia masina personala al admin.societatii A. Permite legea ... (vezi toată discuția)