avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Lamurire solutie pronunta de catre instanta de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Lamurire solutie pronunta de catre instanta de judecata

Buna ziua.Va rog frumos sa imi spuneti ce inseamna :
Solutie: respinge exceptia nulitatii cererii de chemare in judecata. respinge exceptia lipsei calitatii de reprezentant. respinge exceptia lipsei calitatii procesuale active. admite cererea principala si cererile de interventie in interes propriu. cu apel. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: adrian444 , utilizator 17:17, 4 Aprilie 2013
Inseamna ca s-a admis cererea de chemare in judecata si cererile de interventie in interes propriu.
va multumesc pt raspuns si doresc un sfat de la dumneavoastra -cum pot afla termenul primei infatisari intr-un proces (prima infatisare ) ,stiu sigur ca este acum in aprilie dar nu stiu data ,nici nr dosarului . pot cu ajutorul netului sa aflu ? daca da -cum ?
Intrati pe portalul instantelor la instanta unde stiti ca este inregistrat dosarul si introduceti numele partii. In mod normal ar trebui sa va apara numarul de dosar si termenul.
buna seara . doamna avocat va rog frumos sa-mi spuneti daca nu am nici un venit (se poate dovedi asta )si doresc sa cer ajutor public judiciar mi se va acorda pt un partaj judiciar ? daca da, as vrea sa stiu se poate da ajutor doar pt taxa de timbru sau se acorda si pt experti ? spuneti-mi dumneavoastra la ce sa ma astept? multumesc pt rabdare si intelegere .
Da, veti putea face cerere de acordare a ajutorului public judiciar atat sub forma scutirii/reducerii/esalonarii platii taxei de timbru, cat si pt plata expertilor.

Art. 6 OUG 51/2008 privind ajutorul public judiciar în materie civilă - actualizata

Ajutorul public judiciar se poate acorda in urmatoarele forme:
a) plata onorariului pentru asigurarea reprezentarii, asistentei juridice si, dupa caz, a apararii, printr-un avocat numit sau ales, pentru realizarea sau ocrotirea unui drept ori interes legitim in justitie sau pentru prevenirea unui litigiu, denumita in continuare asistenta prin avocat;
b) plata expertului, traducatorului sau interpretului folosit in cursul procesului, cu incuviintarea instantei sau a autoritatii cu atributii jurisdictionale, daca aceasta plata incumba, potrivit legii, celui ce solicita ajutorul public judiciar;
c) plata onorariului executorului judecatoresc;
d) scutiri, reduceri, esalonari sau amanari de la plata taxelor judiciare prevazute de lege, inclusiv a celor datorate in faza de executare silita.

Art. 7
Ajutorul public judiciar se poate acorda, cumulat, in oricare dintre formele prevazute la art. 6, fara a putea depasi, in cursul unei perioade de un an, suma maxima echivalenta cu 10 salarii minime brute pe tara la nivelul anului in care a fost formulata cererea de acordare.

Art. 8
(1) Beneficiaza de ajutor public judiciar in formele prevazute la art. 6 persoanele al caror venit mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 300 lei. In acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avanseaza in intregime de catre stat.
(2) Daca venitul mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 600 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avanseaza de catre stat in proportie de 50%.
(3) Ajutorul public judiciar se poate acorda si in alte situatii, proportional cu nevoile solicitantului, in cazul in care costurile certe sau estimate ale procesului sunt de natura sa ii limiteze accesul efectiv la justitie, inclusiv din cauza diferentelor de cost al vietii dintre statul membru in care acesta isi are domiciliul sau resedinta obisnuita si cel din Romania.

Art. 9
La stabilirea venitului se iau in calcul orice venituri periodice, precum salarii, indemnizatii, onorarii, rente, chirii, profit din activitati comerciale sau dintr-o activitate independenta si altele asemenea, precum si sumele datorate in mod periodic, cum ar fi chiriile si obligatiile de intretinere.

Alte discuții în legătură

Scutire taxa de timbru VOVA6 VOVA6 Va rog frumos sa-mi spuneti , in cazul in care nu am nici un venit , sunt scutit de la plata taxei de timbru la valoare in partaj judiciar ? Pot face dovada . ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu - ajutor public judiciar rechi1958 rechi1958 Se poate cere avocat din oficiu platit din ajutor judiciar ? Cum se procedeaza ? (vezi toată discuția)
Taxa timbru judiciar ContSters251156 ContSters251156 Cum pot beneficia de reducere de taxa judiciara daca aceasta este mai mare decat venitul meu lunar ? Mentionez ca sunt familie monoparentala si am doi copii ... (vezi toată discuția)