avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Informatii despre amortizari
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Informatii despre amortizari

Buna seara,
As dori sa stiu, in primul rand, unde as putea gasi o clasificare a tuturor tipurilor de amortizari valabile incepand din anul 2013.
De asemenea ma intereseaza sa aflu niste pareri sau sfaturi pentru urmatoarele doua situatii:
1. Am cumparat un abonament pentru o platforma de magazin online pentru o perioada de 6 luni in valoare de 400 lei fara TVA. Este corect daca incadrez acest abonament in contul 203 Cheltuieli de dezvoltare si cercetare si-l amortizez cu 2803 Amortizarea cheltuielilor de dezvoltare? Il amortizez la valoarea de 500 lei cu tot cu TVA?
2. Am cumparat un domeniu.ro de la ROTLD in valoare 185 lei fara TVA. Este corect daca incadrez acest domeniu in contul 203 Cheltuieli de dezvoltare si cercetare si-l amortizez cu 2803 Amortizarea cheltuielilor de dezvoltare? Il amortizez la valoarea de 226 cu tot cu TVA?

Totodata aceste doua achizitii: abonament platforma magazin online + domeniu.ro. in ce cod le-as putea include?

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2013
voicaliviu10, utilizator
Cel mai recent răspuns: voicaliviu10 , utilizator 14:26, 9 Aprilie 2013
Contul 203 “Cheltuieli de dezvoltare” face parte din grupa 20 “Imobilizări necorporale” şi este un cont de activ.

Cu ajutorul acestui cont se ține evidența imobilizărilor de natura cheltuielilor de dezvoltare, recunoscute ca imobilizări necorporale.

Parerea mea ar fii sa inregistrati si platforma si domeniul in contul 208 iar amortizarea in 2808.

Contul 208 "Alte imobilizari necorporale"
Cu ajutorul acestui cont se tine evidenta programelor informatice create de entitate sau achizitionate de la terti, precum si a altor imobilizari necorporale.

Nu inteleg de ce sa le inregistrati cu tot cu TVA , cumva societatea este neplatitoare ?
Corect Mihaela.

Daca sunteti platitor de TVA, inregistrarea se face fara TVA.
Firma este neplatitoare de TVA.
Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se inregistreaza in contabilitate un domeniu pe internet? corina61 corina61 Am achizitionat un domeniu pe internet, unde avem un site de prezentare. Cum se inregistreaza in contabilitate aceasta achizitie? Este o achizitie ... (vezi toată discuția)
Inreg contabile iclaudia19 iclaudia19 buna seara, cum inregistrez achizitionarea unui calculator cu valoare de 2000lei , o licenta xp 500lei si un program de contabilitate de 3000 lei? este ... (vezi toată discuția)
Dezvoltare aplicatie software - inregistrari contabile piciul piciul cum pot inregistrez in conta o factura+ contract care cuprinde \\" dezvoltare aplicatie software....\\" suma e consistenta aprox. 30000 lei, dar cei care au ... (vezi toată discuția)