avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperare TVA

Problema de TVA: Am achizitionat (pe firma SRL platitor de TVA) marfa din Polonia unde am platit TVA 23%, apoi am revandut marfa in Romania. Contabila spune ca nu mi se deduce acel TVA din Polonia si trebuie sa platesc si in Romania TVA 24% integral. (deci de 2 ori TVA 23% Polonia si 24% Romania). Se poate deduce cumva? Sau se poate recupera ceva dupa ce platesc si in Romania. Mentionez ca firma nu e listata in VIES
Cel mai recent răspuns: calin1973 , utilizator 20:41, 7 Aprilie 2013
T.V.A. platit in Polonia se poate recupera de acolo. In nici un caz nu se deduce in Romania, desi facturarea aici se face cu T.V.A.

De ce firma din Polonia nu era in V.I.E.S.? Si ce produse aveau de nu le puteati lua de la altcineva aplicand regulile achizitiilor intracomunitare?
Multumesc pentru raspuns. problema este ca noi nu suntem in VIES si nu am depus actele deoarece am inteles ca va trebui sa trecem la plata lunara a TVA (acum suntem trimestrial), iar achizitia trebuia s-o facem de la ei pentru ca numai ei produc produsele de care aveam nevoie. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva albulescu albulescu Buna seara,daca o sc din Spania factureaza livrarea unor anumite materiale unei sc din Ro,in factura este prevazut tva,sc din Ro.poate cere deducerea sau ... (vezi toată discuția)
Conditii achizitionari din afara tarii marcucarolina marcucarolina Buna seara, Imi spune-ti si mie va rog frumos daca cumpar mobila din POLONIA ce trebuie sa fac din punct de vedere declarativ pentru o firma platitoare de ... (vezi toată discuția)
If neplatitor de tva inregistrat in roi biutza20 biutza20 Buna ziua.sunt o intreprindere familiala neplatitoare de tvasi doresc sa achizitonez marfa din spatiul intracomunitar.m-am inregistrat in ROI si am primit un ... (vezi toată discuția)