avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... In cazul unui accident auto platesc si eu sau doar ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

In cazul unui accident auto platesc si eu sau doar asigurarea?

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema.

Intr-o seara conduceam si am derapat in niste masini parcate. Doua au fost distruse aproape total iar doua au daune mici.

Cei cu masinile distruse au zis ca le repara pe Casco, iar cei cu daune mici mi-au cerut asigurarea.

Ce se intampla in continuarea? Asiguratorul o sa imi ceara si mie banii? Dar daca asigurarea mea nu acopera daunele ce se intampla? Daca nu plateste asiguratorul meu, o sa imi ceara mie banii?

Va rog sa ma ajutati, nu imi permit un avocat.

Va multumesc din suflet!

Dana
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 14:23, 3 Aprilie 2013
Asiguratorul Casco va plati daunele produse in urma accidentului in limita sumei asigurate si se va indrepta prin actiune in regres impotriva societatii de asigurare la care dvs. aveti incheiata asigurarea RCA. Aceasta din urma societate va plati in limitele stabilite de Ordinul CSA in vigoare la data producerii accidentului. Pentru toate diferentele neacoperite de polita RCA puteti fi chemat in judecata pe cale civila de catre pagubiti.
Limita maxima a despagubirilor pe RCA pentru daune materiale pentru anul 2013 este de 1.000.000 euro. In mod normal, prejudiciul creat va fi in acesta limita. Daca asiguratorul dvs. RCA nu va onora platile, puteti fi chemat in judecata de pagubiti. Cu un avocat bun, veti avea castig de cauza.
Valoarea despagubirii este egala cu valoarea costul reparatiei autoturismului in cazul unei daune partiale.
In cazul unei daune totale valoarea maxima a despagubirii este egala cu valoarea autoturismului la data accidentului de circulatie, in cazul in care autoturismul este reparat. Reparatia autoturismului trebuie dovedita cu acte justificative de la unitatile service.
In cazul in care autoturismul nu este reparat valoarea maxima a despagubirii este egala cu valoarea autoturismului la data accidentului din care se scade valoarea ramasa (0,1 - 25% - de obicei 25% - din valoarea autoturismului la data accidentului de circulatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasirea limitei raspunderii pe rca? nicusorilinca nicusorilinca Buna ziua... si am sa incerc sa fiu cat mai clar...am un autoturism, asigurat CASCO la 293 lei sa zicem..are loc un accident, vinovat fiind asiguratul RCA; ... (vezi toată discuția)
Procent despagubiri rca? crina26 crina26 pentru un opel din 2000, 1600 cmc si 270.000 km la bord, care este procentul maxim pe care il poate oferi un asigurator (Omiasig). vinovatul este alt sofer ... (vezi toată discuția)
Ce pot face in aceasta situatie ? aysel8993 aysel8993 buna ziua . in data de 23 aprilie 2011 mi.am gasit autoturismul marca volvo v50 avariat in fata porti. in urma sesizarilor de la politie a fost gasit vinovatul ... (vezi toată discuția)