avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pfa pt. cosmetician
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pfa pt. cosmetician

Eu sunt acum in concediu de maternitate de 1 an si as vrea sa-mi fac pfa pt cosmetica......cum ma afecteaza asta la banii pe care ii iau dupa copil?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:51, 2 Aprilie 2013
OUG 111 2010 actualizată privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor,
Art. 16
(1)Plata indemnizaţiilor prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1) şi art. 9 alin. (5) şi (6) încetează cu ziua următoare celei în care:
a)copilul a împlinit vârsta de un an sau, după caz, 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b)a avut loc decesul copilului.
(2)Plata indemnizaţiei prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1) şi art. 9 alin. (5) şi (6) se suspendă începând cu luna următoare celei în care:
a)beneficiarul este decăzut din drepturile părinteşti;
b)beneficiarul este îndepărtat, conform legii, de la exercitarea tutelei;
c)beneficiarul nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege în vederea încredinţării copilului spre adopţie;
d)beneficiarul nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege în vederea menţinerii măsurii de plasament;
e)beneficiarul execută o pedeapsă privativă de libertate sau se află în arest preventiv pe o perioadă mai mare de 30 de zile;
f)copilul este abandonat ori este internat într-o instituţie de ocrotire publică sau privată;
g)beneficiarul a decedat;
h)în situaţia în care beneficiarul nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 12;
i)beneficiarul realizează venituri supuse impozitului şi copilul nu a împlinit vârsta de un an, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;

1. Daca veti obtine venituri din activitatea de PFA inainte de a implini copilul 1 an se va suspenda plata indemnizatiei pentru CCC.

2. - Dar, pentru ca ati optat pentru CCC pana la 1 an, veti putea beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar, pana va implini copilul 2 ani (adica veti obtine venituri din activitatea de PFA iar de la stat veti mai primi 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani).
- Pentru aceasta trebuie sa obtineti venituri inainte de a implini copilul 1 an.
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestare activitati neremunerate in perioada concediului de crestere copil florianapop florianapop Sunt in CCC si am fost rugata sa predau cateva ore in cadrul unui curs. Nu as incasa niciun ban din aceasta activitate. Este permis acest lucru sau mi se va ... (vezi toată discuția)
Model cerere incetare indemnizatie crestere copil cristinaaura cristinaaura Va rog frumos ma poate ajuta si pe mine cineva cu un model de cerere pentru incetarea indemnizatiei pentru crestere copil? (vezi toată discuția)
Schimbare loc munca din crestere copil kilip kilip Vreau sa stiu daca ma poate lamuri cineva: in momentul de fata sunt in crestere copil si vreau sa imi schimb locul de munca pana implineste copilul varsta de ... (vezi toată discuția)