avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Deschidere sucursala Asociatie non-profit
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Deschidere sucursala Asociatie non-profit

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti in legatura cu deschiderea de catre un ONG din strainatate a unei sucursale in Romania. Precizez ca este deschisa deja o sucursala in alt oras, iar acum se doreste deschiderea uneia in Bucuresti. Ce documente sunt necesare, unde trebuie depuse, ce acte imi trebuie pentru a reprezenta ONG-ul in fata instantei sau la Registrul Comertului etc. ?
Va multumesc din suflet!
Astept urgent un raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters82289 , utilizator 21:41, 21 Octombrie 2009
Pentru a infiinta o sucursala apartinand unui ONG procedura e urmatoarea>

se intocmeste hotararea organelor de conducere ( in cazul fundatiei hotararea consiliului director iar la asociatie hotararea adunarii generale)
se depun la instanta pe raza teriotoriala unde se infiinteaza sucursala urmatoarele acte>
- actul constitutiv si statutul ONG-ului initial, certificatul de inregistrare fiscala, hotararea organelor de conducere, delegatia pentru cel care se ocupa de inregistarea sucursalei, bilantul contabil pe ultimul an, dovada achitarii darilor catre statul unde functioneaza, dovada ca ONG-ul nu se afla in stare de dizolvare si ca prin actul constitutiv este prevazuta aceasta posibilitate de infiintare a sucursalei in alt stat, si alte documente utile specifice care sa apartina ONG-ului.
Documentele se depun la judecatorie impreuna cu taxele judiciare de timbru si timbrul judiciar mobil.
Se pot infiinta si societati comerciale de catre ONG dar in acest caz procedurile se realizeaza la Registrul Comertului.

[editat de admin. va rog sa nu mai puneti date de contact in raspunsuri.pentru asta exista contul de consultant si mesajele private]
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Alin Popescu, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru deschiderea unui punct de lucru Cristhine Cristhine Buna ziua! Care sunt actele/aprobarile/documentele necesare pentru deschiderea unui punct de lucru al unui ONG? (vezi toată discuția)
Sucursala ong Laur03 Laur03 Ce trebuie facut pentru a inregistra o sucursala in Bucuresti a unui ONG cu sediul in Oltenita si care sunt actele necesare. (vezi toată discuția)
Deschidere sucursala ong BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti in legatura cu deschiderea de catre un ONG a unei sucursale noi in alt judet. Care ar fi procedura de urmat, ce documente ... (vezi toată discuția)