Am si eu o intrebare daca se poate sa ma ajute cineva. E destul de complicata si complexa sau cel putin asa imi pare mie...Avand in vedere ca nu am avut de a face niciodata cu situatii de genu sper sa ma ajutati pt ca sunt destul de disperat sa zic asa....
Acu 4 ani am cumparat un automobil (eu persoana fizica) de la o firma X fara sa stiu sau sa verific daca bunul respectiv era sau nu girat la banca. Toate bune pana acu cateva luni cand vine o citatie in care scrie ceva de genu ca ar trebui ca automobilul sa intre in patrimoniul firmei, sa se anuleze facura pe care eu am achitat-o catre firma X si firma sa imi restituie bani conform facturi deoarece masina pe care am cumparat-o acu 3 ani a fost girata de firma X la BRD pentru un credit.Firma a intrat in insolventa si acuma m am trezit ca am de a aface cu recuperatorii.
Vreau sa spun ca facura pe care am incheiat o cu firma a fost contravaloarea a 1000 euro iar masina a valorat 10 000 euro suma pe care eu am achitat-o. Sa inteleg ca eu o sa primesc acum inapoi contravaloarea facturii si o sa pierd cei 9 000 de euro? Intradevar ca e si vina mea ca nu am verificat in arhiva electronica dar nu inteleg de ce firma respectiva avea toate documentele necesare inscrierii in original ( carte de identitate, talonul etc). Acuma masina este inmatriculata pe numele meu, totul este in regula din puncul asta de vedere doar ca masina apare in arhiva electronica.
ce vreau sa va intreb este : La ce pot sa ma astept sau daca s-a mai confruntat cineva cu astfel de cauze.
Binenteles ca nici firma de recuperare nu este de acord cu suma inscrisa pe facura.
Va multumesc si sper sa imi raspundeti si sa imi dati un sfat
Ce este mai grav este ca s-ar putea sa nu primiti nici cei 1000 de euro, pentru ca veti intra pe lista creditorilor societatii in faliment si nu stiu daca din vanzarea bunurilor societatii va ma ramane ceva si pentru dumneavoastra . Prioritatea platilor este urmatoarea : salarii restante, lichidator, finante, banci si apoi alti creditori .
Puteti sa-i faceti o plangere penala administratorului pentru inselaciune si sa va indreptati impotriva bunurilor lui pentru a recupera macar cei 1000 de euro.
si eu am cumparat o masina girata la terta persoana acum 5 ani si pe data de 1 -04-2013 mam trezit cu o notificare de la BRD in care imi spune ca vin sa ma execute si sa-mi ridice masina .am consultat o avocata iar aceasta ma sfatuit sa le-o predau masina si sa-l dau in judecata pe fostu propietar nu inteleg ce treaba au cu mine cand eu nu am nici un contract cu aceasta banca si nu inteleg de ce imi ridica masina mie si nu celui care au facut contract cu ei va multumesc si astept un raspuns
Executare silita??
bob02008
Buna ziua, am luat un credit de nevoi personale in 13.03.2013, in valoare de 21 000 lei, nu am girat cu nimic, ulterior am ramas fara serviciu, am platit 1-2 ... (vezi toată discuția)