avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara

In cazul unei persoane care are un cont deschis la o banca, intervine decesul titularului, si nu este nici o alta persoana care sa fie imputernicita, ce se intampla cu suma din acel cont? se face succesiune si drepturile revin rudelor de gradul 1? adica sot,copii,frati?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 03:51, 3 Aprilie 2013
Da . Banii din cont intra in masa succesorala. Se dezbate succesiunea si se elibereaza certificat de mostenitor , mostenitorii in baza certificatului vor ridica banii din cont. In cadrul procedurii succesorale notariale, notarul face adresa la Banca pentru a vi se elibera extrasul de cont cu sumele existente, insa asta numai dupa punerea dosarului pe rol.
Multumesc pentru raspuns. Iar daca persoana decedata are 2 copii, nu are sot, se imparte intre cei 2 copii. Toate cele bune
Da se impart toate bunurile defunctului inclusiv suma de bani in cote parti egale de 1/2 la fiecare copil. Dezbateti succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ContSters291019 ContSters291019 Titularii a doua conturi bancare au decedat. Eu sint inputernicita. Ce acte imi trebuie ca sa trec sumele pe numele meu. Trebuie trecute in actul de ... (vezi toată discuția)
Pot solicita băncii un extras de cont al defunctului pe baza declarației de acceptare a moștenirii? Îmi trebuie la dezbaterea succesiunii favex favex Cu o declaratie de acceptare expresa a mostenirii, deci in perioada de optiune succesorala, pot solicita bancii un extras de cont al defunctului de la momentul ... (vezi toată discuția)
Titular cont decedat in 2013- cont inchis in 2015 / extras de cont pentru mostenitor adilaur adilaur In calitatea mea de mostenitor al unei persoane decedate , pot obtine de la o banca un extras de cont pe o perioda mai lunga de , sa spunem 5-6 ani ? Banca a ... (vezi toată discuția)